Basın İlan Kurumu'nun yerel basında kaliteyi artırma adına yaptığı çalışmalar sonucunda 2 yıl önce 21 olan Afyonkarahisar'daki yerel gazete sayısı 12'ye düştürnrnrnAfyonkarahisar'da günlük yayınlanan yerel ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Basın İlan Kurumu’nun yerel basında kaliteyi artırma adına yaptığı çalışmalar sonucunda 2 yıl önce 21 olan Afyonkarahisar’daki yerel gazete sayısı 12’ye düştü Afyonkarahisar’da günlük yayınlanan yerel gazetelerin sayısı 12’ye düşüyor. Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’nün öncülüğünde bir süredir devam eden görüşmeler sonuç vermeye başladı.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün Mayıs 2011’de Afyonkarahisar’da Şube Müdürlüğü kurmasıyla başlayan yerel basındaki yeniden yapılanma süreci devam ediyor. 2011’de 21 olan Afyonkarahisar’daki yerel gazete sayısının yapılan toplantıların ardından geçen sene 13’e düşmüştü. 13 gazetenin sahipleri ile BİK öncülüğünde gerçekleştirilen son toplantıyla bu sayının 12’ye düşmesine karar verildi. Dün Basın İlan Kurumu Müdürü Burak Orhan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya günlük olarak yayınlanan Türkeli, Kocatepe, Anahaber, Gazete 3, Odak, Denge, Hisar, Haberci, Kurtuluş, Lider, Görüntü, Kadınana ve Öncü gazetelerinin temsilcileri katıldılar. Toplantı sonucunda Mahmut Emin Birliktir, sahibi olduğu Haberci Gazetesi’ni bedeli karşılığında gazete sahiplerince oluşturulacak olan ortak havuza devretmeyi kabul etti. Böylece yerel gazetelerden birisinin daha yayın hayatı sona ererken, Afyonkarahisar’da yayınlanan yerel gazete sayısı 12’ye düşmüş oldu.
Basın İlan Kurumu Müdürü Burak orhan, Afyonkarahisar’daki yerel basının kalitesini yükseltme adına çabalarının bundan sonra da süreceğini belirterek “Tüm gazetelerin belirlenen kriterlere uyması için çaba gösteriyoruz. Amacımız gazetelerin kapanması, gazetecilerin işsiz kalması asla olamaz. Bizim amacımız, Afyonkarahisar için çok fazla olan yerel gazete sayısının Türkiye ortalamalarına çekilmesi ve böylece yayın hayatını sürdüren yerel gazetelerin yüksek tirajlı ve daha kaliteli bir şekilde yayın hayatına devam etmelerini sağlamaktır. Kurum olarak bu yöndeki çalışma, denetleme ve çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi. (Kocatepe Gazetesi)