Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Acar, bazı basın yayın organlarında hastane hakkında ortaya atılan iddialara yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Başhekim Acar, iddialarla ilgili hiçbir resmi şikayet veya başvurunun bulunmadığını belirtti.

Afyonkarahisar genelinde geniş yankı uyandıran iddiaların ardından, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Acar, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Başhekim Acar, bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak somut bilgi ve resmi verilerin esas alınması gerektiğine dikkat çekti.

"Hastanemize veya Adli Mercilere Ulaşan Bir Şikayet Yok"

Başhekim Osman Acar, söz konusu haberlerde yer alan iddialarla ilgili bugüne kadar ne Afyonkarahisar Devlet Hastanesi yönetimine ne de adli mercilere ulaşmış herhangi bir başvuru, şikâyet veya resmi tespit bulunmadığının altını çizdi. Acar, doğrulanmamış iddiaların kamu kurumlarının itibarına ve sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğine zarar verme potansiyeli taşıdığını ifade etti.

Günlük 8 Bin Vatandaşa Kesintisiz Sağlık Hizmeti

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin bölgenin en önemli sağlık üslerinden biri olduğunu hatırlatan Başhekim Acar, kurumun devasa hizmet kapasitesine dair şu verileri paylaştı:

Özellikli Sağlık Birimleriyle Kesintisiz Hizmet

Hastanenin yataklı servisleri, modern ameliyathaneleri, tam donanımlı yoğun bakım üniteleri ve özellikli sağlık birimleriyle kentin sağlık yükünü sırtladığını belirten Başhekim Osman Acar; özellikle Yara Bakım Merkezi ve Hemodiyaliz Merkezi gibi kritik birimlerde vatandaşlara kesintisiz, güvenilir ve nitelikli sağlık hizmeti sunulmaya devam edildiğini vurguladı.

Acar, tüm hastane çalışanlarıyla birlikte vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunma kararlılığından ödün vermeden çalışmaya devam edeceklerini belirterek açıklamayı sonlandırdı.