En düşük emekli maaşı yükseltiliyor!.. En düşük emekli maaşı yükseltiliyor!..

Tüm vatandaşları çok yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Bankalar alınan karar doğrultusunda, para çekme işlemlerinde bir düzenlemeye gitti. Bu düzenleme en fazla emekliler etkileyecek.

ATM kullanımlarının yaygınlaşmasına rağmen, banka veznelerinde kısa işlemler için oluşan yoğunluk hiç azalmadı. Böylece ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar özellikle emekliler, küçük meblağlar için bile vezneleri kullanıyor. Bu durumu karşı 81 ilde uygulanması hedeflenen bazı yeni adımlar atıldı.

Para çekme ve yatırma işlemleri ATM'ler üzerinden kolay bir şekilde yapılabiliyorken, Türkiye'de toplam 49 bin 847 adet ATM yer alıyor.

Her yerde bulunan ATM'ler ile işlemler daha kola hale gelirken vatandaşların yanı sıra, ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar vezne sıralarında beklemeyi terci ediyor.

BU İŞLEMLER SADECE ATM’DEN YAPILACAK

Bankalar tarafından alınan bu kararla birlikte, veznelerden para çekimlerinin kısıtlanmasına karar verildi. Bu kapsamda 20 bin TL'nin altındaki rakamlarda para çekme işlemleri artık vezneler üzerinden yapılamayacak. Belirtilen rakam altındaki para çekme ve yatırma işlemlerinin tamamen ATM'ler üzerinden yapılması zorunlu hale şekle getirilmesi planlanıyor.

EMEKLİLER BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Söz karar üzerine emeklilerden sert tepki gecikmedi. Artık vatandaşlar istedikleri miktarda parayı veznelerden çekip yatıramayacak. Bankalarda oluşan yoğunluğun önüne geçmek için alınan bu karar ile ifade edilen tutar üstündeki miktarlar için yalnızca vezneler tercih edilecek.

Editör: Birinci Editör