Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesindeki yeni hayvan hastanesinin açılış törenine Tarım Bakanı Yumaklı katıldı.

Bakan Yumaklı, törende yaptığı konuşmada tarım sektörünün global önemine ve Türkiye'nin bu alandaki hedeflerine değindi. "Tarımsal üretim her zaman stratejik bir sektör olmuştur," diyen Bakan, sektörün dış etkenlerden etkilendiğini ve son dönemdeki salgın hastalıklar, savaşlar, doğal afetler, iklim değişikliği ve nüfus artışının bu etkinin farkındalığını arttırdığını belirtti.

Vali Yiğitbaşı İGM toplantısına katıldı Vali Yiğitbaşı İGM toplantısına katıldı

Risk faktörlerini 'yeni normal' olarak tanımlayan Bakan Yumaklı, etkin politikalar ve sektör paydaşlarının azmiyle Türkiye'nin tarım alanında ilerleyeceğine inandığını ifade etti. Tarımsal Ar-Ge'ye yapılan yatırımların önemine vurgu yapan Bakan, "Veteriner hekimlerimiz ülke hayvancılığının gelişmesi için çok önemli," diyerek veteriner fakültesi bünyesindeki hayvan hastanesinin önemini vurguladı ve tarımsal rekabet gücünü arttırma hedeflerinden bahsetti. Törenin ardından Bakan Yumaklı ve protokol üyeleri hastanenin açılışını yaptı.