Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ”1800’lü yıllarda Avrupalılar’ın, Ruslar’ın ortaya attığı, milletimizi Anadolu’dan atmaya, İstanbul’u, Kudüs’ü ele geçirmeye yönelik bir şark meselesi vardı. Bunların politikası ‘böl, parçala, yut’ olmuştur. Onların oyunlarını alt üst edeceğiz” dedi.
Eroğlu, Afyonkarahisar’da bir otelde düzenlenen ”AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları İl Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda, partisinin gençliğe büyük önem verdiğini, gençlere inandığını ve güvendiğini söyledi.
Türk gençliğinin, tarih şuuruna sahip olması ve geleceğe emin adımlarla yürümesi gerektiğini belirten Eroğlu, büyük hedefleri olmayan milletlerin tarih sahnesinden silinmeye mahkum olduğunu ifade etti.
Eroğlu, Türkiye’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği 2023 yılı vizyonu hedeflerine kilitlendiğini dile getirerek, ”2023 vizyonu, gençlerimizin hedefidir. Başbakanımız yeni doğan bebeklere de 2071 yılını hedef gösterdi. Niyet edip şevk ve heyecanla çalışmak, başarının en önemli adımlarıdır. Biz bu şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladık. Bugün de Türkiye’de muhteşem bir dönüşüme imza atıyoruz” diye konuştu.
Bu çağın, iletişim ve bilişim çağı olduğuna ve sosyal medyanın büyük önem kazandığına dikkati çeken Eroğlu, bir tweetin 300 bin-500 bin kişiye aynı anda ulaştığını anlattı.
Sosyal medyada konuların çok iyi tahlil edilmesi ve insanların doğru yönlendirilmesi gerektiğine işaret eden Eroğlu, AK Parti’nin hem sosyal medyada hem de basın yayın alanında yoğun ve titiz çalışması gerektiğini belirtti. -”Biz sürülmüş tarlada yürüyoruz”- Eroğlu, gençlerden, başarıyı elde edebilmeleri için kendilerine büyük hedefler koymalarını ve planlı çalışmalarını isteyerek, şöyle devam etti:
”Çalışırken uyguladığım adımları size de tavsiye ediyorum. Büyük düşünün, tetkik edin, tahkik edin, karar verin, takviminizi hazırlayın, tatbik edin, takibini ve muhasebesini yapın, başarıyı takdir ve taltif edin. Bütün fikirlere açık olun. ‘Hakikat, fikirlerin çatışmasından ortaya çıkar’ diye bir söz vardır. Mutlaka istişare edin. Biz sürülmüş tarlada yürüyoruz. Siz hazırlanmış otobanlarda yürüyecek ve daha büyük hedefleri yakalayacaksınız.”
Tüyü bitmemiş yetimin hakkına en iyi sahip çıkan hükümetlerin, AK Parti hükümetleri olduğuna dikkati çeken Eroğlu, birilerinin kendilerini bu konu üzerinden vurmaya kalkıştığını dile getirdi.
Meclis’te birileri konuşmaya kalkınca onlara, ”İSKİ’yi su yokken ve 2,5 milyar dolar borçla iflas etmiş halde devraldık. Beni konuşturmayın” dediğini anımsatan Eroğlu, bir hoş sada bırakmak için ”insanların en hayırlısı, insanlara fazla hizmet edendir” düşüncesiyle çalıştıklarını vurguladı. -”Bizim geleceğimiz parlak”- Eroğlu, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın stratejik öneme sahip olduğunu söyleyerek, ayakta kalmanın yolunun güçlü olmaktan ve birliği, beraberliği, kardeşliği korumaktan geçtiğini bildirdi.
Gençlere, tarihlerini iyi öğrenmelerini tavsiye eden Eroğlu, şunları kaydetti:
”1800’lü yıllarda Avrupalılar’ın, Ruslar’ın ortaya attığı, milletimizi Anadolu’dan atmaya, İstanbul’u, Kudüs’ü ele geçirmeye yönelik bir şark meselesi vardı. Bunların politikası ‘böl, parçala, yut’ olmuştur. Onların oyunlarını alt üst edeceğiz. Bizim geleceğimiz parlak. Siz varsınız. Size güveniyoruz. Gelecekte cumhurbaşkanı da başbakan da bakanlar da rektörler de siz olacaksınız.”
AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu da Başbakan Erdoğan ve AK Parti’nin gençliğe büyük önem verdiğini ve onların siyasette aktif görev almasının sağlandığını söyledi.
Bu yüzyılın, iletişim çağının zirve yaptığı bir dönem olduğunu ve bilgiye bir tuşla ulaşılabildiğini anlatan Çubukçu, bir televizyon kanalında yayınlanan ”Muhteşem Yüzyıl” dizisini hatırlatarak, ”Birçok genç ve çocuk, ecdadını bu tür dizilerden tanıyor. Burada bize önemli görevler düşüyor. Ecdadımızı en iyi şekilde anlatmalıyız” ifadelerini kullandı.