B6 Vitamini, merkezi sinir sistemine ve metabolizmaya fayda sağlayan bir vitamindir. Faydası tüketilen yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesi ve serotonin, depomin gibi hormonların oluşturulmasına yardımcı olmaktır.
8B vitamininden bir tanesi olan B6, uygun hücre işlevi için çok önemlidir. Vücutta metabolizmaya, kan hücreleri oluşturmaya ve hücrelerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
Suda çözülebilen bu vitamini vücut depolanmaz, bunun için herkesin yeteri miktarda günlük B6 vitamini alması gerekir.
B6 Vitamininin Yararları
İnsan vücudunda birçok faydası olan bu vitamin 100’den fazla enzimin reaksiyonunda önemli bir rol oynar. Bu ana rollerden en önemlisi vücudun ihtiyacı olan enerjinin elde edilmesi için proteinleri, yağları ve karbonhidratları metabolize etmesidir.
B6 vitaminin vücuda diğer faydaları ise şöyle sıralanabilir:
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • Hamilelik ve bebeklik döneminde beyin gelişimine katkı sağlar,
  • Serotonin ve dopamin dahil olmak üzere hormonları oluşturur,
  • Kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıyan parçası olan hemoglobini oluşturur,
B6 vitamini eksikliği nadiren görülen bir durumdur. İnsanlar yedikleri besinlerden alabilirler, ancak olası eksiliği halinde Solgar Magnesium With Vitamin B6 100 Tablet bu açığı kapatmak için önemli bir rol oynar. Günde 1 tablet, tercihen yemek zamanı kullanılması tavsiye edilen ürün, gıda takviyesidir. İçeriğinde ise Magnezyum 133,3mg ve B6 vitamini 8,3mg şeklinde yer alır.
B6 vitamininin insan sağlığı üzerindeki etkileri şöyledir:
Beyin Fonksiyonu

Beynin gelişmesinde önemli bir rol oynayan B6 vitamini, beyindeki enerjinin kullanımını düzenler. Yapılan araştırmalara göre B6 vitamini eksik olan kişilerde bilişsel gerileme ve bunama durumu söz konusu olabilir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz Solgar Magnesium With B6 Vitamin takviyesini almanız halinde ruh halinizde önemli bir değişim olduğunu da görebilirsiniz.
Hamilelikte B6 Vitamini İhtiyacı
B6 vitamini anne karnındaki bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için çok önemlidir. Emziren her annenin günlük B6 vitamini ihtiyacı 2 mg’dır.  Hamile olan kadınlarda ise bu miktar 1,9 mg olarak belirlenmiştir.
Gebelik döneminde annenin B6 vitamini yönünden zengin besinleri tüketmesi önemlidir. Örneğin kuruyemiş, yağsız et, balık B6 açısından zengin olan yiyeceklerdir.
Vücudunuzun ihtiyaç duyabileceği vitamin takviyelerini https://www.dermoailem.com/ adresimizden satın alabilirsiniz.