Kesinlikle ret ediyorum

ODAK’ın  “Beni baro yönlendirdi” manşeti ile kamuoyuna duyurduğu haber büyük ses getirdi. Haberimizi değerlendiren Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, “Avukatın söylediği sözü kesin bir dille ret ediyorum. Böyle bir şey olmamıştır” dedi

Fetullahçı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan etkin pişmanlık hükümlerinden yararlan Avukat Büseyne Kahraman tutuksuz yargılandığı Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yaptığı savunmasında , “Beni Umut Hukukçular Derneğine Baro yönlendirdi. Dernekteki toplantılara bazı hakimlerde gelerek bizlere kurs veriyorlardı” demişti.

İYİ BİR HABERDİR

ODAK’ın iyi bir habercilik yaptığını belirten Baro Başkanı Turgay Şahin, “FETÖ davaları ile ilgili olarak yüze yakın meslektaşımızın ifadeleri alındı. Hiçbir arkadaşımız Baro’yu zan altında bırakan söz söylemedi.  Bizden önceki dönemde Baro’da görev yapan, Umut Hukukçular Derneği ile yakın ilişkisi olan kişinin görevine biz son verdik. Ayrıca derneğe üye olan birçok arkadaşımızı da dernek üyeliğinden istifa ettirdik.   Avukat arkadaşımızın mahkemede belirttiği iddiayı kesin bir dille ret ediyorum. Böyle bir şey olmamıştır. Haberiniz sonrası iddianın sahibi olan Avukat Büseyne Kahraman ile görüştüm. Yanlış anlaşıldığını bunun mahkemede heyecandan dolayı dil sürtüşmesi olabileceğini ifadesini düzeltmek için mahkemeye ek ifade vereceğini söyledi. İyi bir haber yapan ODAK ‘a teşekkür ediyorum” dedi.

ODAK ÖZEL HABER/AHMET SARLIK