Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) kurumsal paydaşları arasında olduğu “Afyonkarahisar-Sağlıklı Şehir” projesinin, 30 başvuru arasında ilk 5’e kalarak finalist olması üzerine Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda AFSÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinden Öğr. Gör. Murat Şen tarafından Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Programı için hazırlanan sağlık ve esenlik turizmi temalı “Afyonkarahisar-The Salutary City” projesi, Afyonkarahisar Valiliğinde masaya yatırıldı. Toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İhsaniye, Sandıklı, Gazlıgöl, Yaylabağı ilçe kaymakamları, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, ATSO, Zafer Kalkınma Ajansı, AFJET ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından yetkililer katıldı.





Toplantıda bir sunum yapan Öğr. Gör. Murat Şen, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Programı (EDEN-European Destinations of Excellence) hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Afyonkarahisar’ın, Türkiye’nin 20 farklı ilinden yapılan toplam 30 başvuru arasından ilk 5’e kalmasının büyük bir başarı olduğunun altını çizen Öğr. Gör. Şen, 09-10 Mart 2020 tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığından bir heyetinin şehrimize gelerek değerlendirmelerde bulunacağını söyledi.

Diğer finalist şehirlerin İzmir, Ankara, Balıkesir ve Kayseri olduğunu belirten Öğr. Gör. Şen, Türkiye adına kazanan şehrin Ankara’da ve AB Başkenti Brüksel’de yapılacak törenlerle kamuoyuna duyurulacağını ve yıl boyunca Avrupa Komisyonu bültenlerinde şehrin tanıtımının yapılacağını kaydetti.

AFSÜ olarak şehrimize hizmet edecek projelerin paydaşı olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Afyonkarahisar’ın Avrupalı Seçkin Destinasyonlar ağına dâhil olmasının hem şehrimizin hem de AFSÜ’nün Avrupa kamuoyunda tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti. Prof. Dr. Aslan, “Ağa dâhil olan Avrupa destinasyonları ile enformasyon ve sağlık turizmi alanında iletişim ve işbirliği imkânlarının geliştirilmesi, AFSÜ ve şehrimiz adına önemli kazanımlardan biri olacaktır.” dedi.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Programında daha önce ülkemizden, Edirne (2008), Kars-Kuyucuk Gölü (2009), Bitlis-Nemrut Krater Gölü (2010), Ankara-Hamamönü (2011), Sakarya-Taraklı (2013) ve Gaziantep (2015) yer almıştı.