Ankaralı trekkingciler Afyonkarahisar Frig Vadisinde kamp kuracak ve doğa yürüyüşü yapacak!..

25 kişiden oluşan, Ankara Korana Doğa Grubuna bağlı doğa yürüyüşçüleri, 10-11 Nisan günlerinde Afyonnkarahisar'da Frig Vadisinde kamp kuracaklar ve iki gün boyunca vadide trekking yapacaklar. 

10 Nisan  Cumartesi günü sabah Saat 6:30'da Ankara'dan hareket edecek olan grup üyeleri yolda kahvaltı molası verdikten sonra Afyonkarahisar Frig Vadisi'ne, Demirli Köyüne ulaşacaklar.

Gruptan yapılan açıklamada, 1. günde "Demirli-Memeç kayalıkları rotamıza giriyoruz. Antik Frig Yollarının en etkileyici bölümü ile karşılaşacağız. En az 2500 yıl boyunca tekerleklerin aşındırmasıyla dar ve derin yollardan parkurumuza devam edeceğiz. Yürüyüşümüz emre göleti yakınlarında son bulacaktır. Kamp için çadırlarımızı kuruyoruz. Neşe içinde günümüzü tamamlıyoruz." deniliyor.

İkinci gün ise, Ankaralı doğa yürüyüşçüleri için daha yorucu ve heyecanlı geçecek.

11 Nisan sabahı yeni güne merhaba diyecek olan grup, planlarınıı şöyle anlatıyor:

"Güzel bir kahvaltı sonrası yürüyüş için gerekli hazırlıklarımızı tamamlıyoruz çadırlarımız topluyoruz. Demirli - ayazini rotasına giriyoruz. Göynüş vadisi Aslantaş yılantaş anıtlarını görürken, Gölgeli Yurdu mevkiinde renkli peribacaları bizlere harika görüntüler verecektir. Harika manzaralarla dolu yürüyüşümüzü  Ayazini köyünde noktalayacağız. Yürüyüşümüzün bitiminde vakit kaybetmeden gerekli molalarımızı vererek Ankara'ya doğru hareket ediyoruz. Bir sonraki gezilerimizde görüşmek üzere vedalaşıyoruz..."

Gruptan yapılan açıklamada, Afyonkarahisar Frig Vadisi Doğa Yürüyüşü için gerekli olan malzemeler şöyle açıklanmış:

AYAK BİLEĞİNİ KAVRAYAN DOĞA YÜRÜYÜŞ BOTU"(en önemli malzeme)'dir. Çadır, uyku tulumu(+5 ) derece minimum, mat, polar,mont, yağmurluk veya panço, eldiven, Düdük, Sırt Çantası, Yarım Öğün Kumanya, atıştırmalıklar, termal içlik, Çabuk kuruyan pantolon ve su geçirmez pantolon, kamp Feneri veya el feneri, çakı...

Afyonhaber olarak, Ankaralı doğa yürüyüşçülerineşimdiden hoş geldiniz diyor, iyi eğlenceler ve dolu dolu ve faydali doğa kampı diliyoruz...

AFYONHABER
ÖZEL HABER