Alüminyum radyatör, adından da anlaşılmış olduğu gibi alüminyumdan yapılmış ve yüksek oranda ısı iletkenliğine sahip uzun ömürlü ve tasarruf sağlayan radyatörlere verilen isimdir. Alüminyum kullanılmasının nedeni ise ısıyı daha hızlı yayıyor olmasıdır. Bu da onu daha verimli hale getirmiştir. 

Alüminyum radyatör ince dilimler şeklinde üretilir. Farklı renklere ve boyutlara sahip olan bu radyatörlerin son yıllarda kullanımı artmıştır. 

Alüminyum Radyatörler Hangi Özelliklere Sahiptir?

Piyasada alüminyum ya da panel olan iki türlü radyatör modeli vardır. Kullanıcıların en çok merak ettikleri ise alüminyum mu yoksa panel radyatör mü? tercih etmeli sorusudur. 

Alüminyum radyatörlerin pek çok avantajı vardır. Çevreci ve kullanışlı olan bu ürünün dayanım süresi de oldukça uzundur. Alüminyum panel radyatör bu özelliklerinden dolayı daha fazla tercih edilir.

Alüminyum panel radyatörler ısıyı daha hızlı iletir. Buözellik ise çeliğe ve demire kıyasla çok daha fazla olduğundan radyatör daha hızlı ısınır. Bu da bu tip radyatörlerin bulunduğu mekanlarda daha düşük ısı ile daha yüksek sıcaklık anlamına gelecektir.

Alüminyum panel radyatörler, paslanmaz özelliğe sahip olduğu gibi çelik gibi malzemeye göre daha hafif yapıdadır. Hafiflik özellikle üretim esnasında büyük kolaylık sağlar. Üreticiler radyatörün taşınmasını kolayca yaparken kurulumda daha hızlı gerçekleşir.

Alüminyum panel radyatörler, %100 geri dönüştürülebilir. Bu da daha ekonomik olmasını ve ülke ekonomisine katkı sağlamasına imkan tanımıştır.

Radyatör petek, alüminyum olduğunda yüksek verimle çalıştığı gibi ısı transferini de yüksek olarak iletilir. Bu malzemenin güzel ısıtmasının nedeni daha az suya ihtiyaç duymasıdır. Alüminyum radyatörlerin içerisindeki su miktarı çelik radyatörlere göre daha azdır. Panel radyatör içerisindeki su miktarı ne kadar az olursa bu panelin daha hızlı ısınmasına imkan sağlamış olur.

Alüminyum radyatör, ince tasarıma sahip olduğundan dolayı dekoratif olarak daha güzel ve şık bir görüntü sağlar. Boya atmama özelliği ve bulunduğu yerde alan kaplamaması özelliği sayesinde daha avantajlıdır.

Alüminyum radyatör, ince tasarıma sahip olması sebebiyle evde yer kaplamaz. Boyamaya elverişli olması sebebiyle dekoratif bir görüntü sunar. Dekoratif radyatör olarak da tercih edilebilir. Alüminyum radyatör boya atmaz.

Radyal Isıtma, radyatör teknolojisinde yenilikçi ve modern çözümleri müşterileriyle buluşturmaktadır.Alüminyum radyatör modelleri hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için https://www.radyal.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.