Milletimizin bundan 97 yıl önce yine şanlı bir zafer neticesinde elde ettiği güç ile temellerini attığı ve emin adımlarla 100. Yılına yürüdüğümüz Cumhuriyetin yıldönümünü gururla ve kıvançla yaşıyoruz. Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda Cumhuriyet Bayramı’nı yaşamanın ayrıca mutluluğunu Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizle birlikte yaşıyoruz.









    Binlerce yıllık mazisine onlarca devlet, yüzlerce zafer sığdıran Milletimiz, 97 yıl önce son zaferi ile birlikte yeni devletini kurmuş ve bizlere miras en büyük miras olarak bırakmıştır.  Büyük zorluklar ve sıkıntılara göğüs gererek 97 yıldır sahip çıktığı Cumhuriyetimiz bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, daha güçlü ve büyük Türkiye ideallerine bağlı emin adımlarla 100.yılına milletimizle gitmektedir.









    Cumhuriyetimizi, Ülkemizin her köşesinde farklı dil, inanç ve kültüre sahip,  milyonlarca vatandaşımızın hür ve özgür olarak yaşadığı, dünyaya yön veren ve güçlü, dünya mazlumlarına sahip çıkan, zalime dur diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin mensubu olmaktan gurur duyduğu noktaya getirmenin haklı mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 









     Mazisi şanlı ve destansı zaferlerle dolu, ardında onlarca devlet bırakmış kahraman milletimiz tarih içerisinde şanlı yürüyüşüne, büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içinde milli ve manevi duygularından taviz vermeden devam etmektedir. Bu azim ve inanç milletimizde bulunduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimizin önünde durabilecek beşeri hiçbir güç yoktur.







    Millettimiz bu mazisinden aldığı bu ilhamla geleceğini inançla devam ederken, önüne çıkan engelleri teker teker aşmak suretiyle birlik, bütünlük, beraberlik ve kardeşlik ile demokrasi ve cumhuriyetine sahip çıkmaya devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktur.







     Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal ve Cumhuriyetimizin kurucularını, vatan uğruna şehadete koşan aziz şehidlerimizi, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Aziz milletimizin 29 Ekim  Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.