Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından Ahmet Necdet Sezer kampusu karşısına yaptırılan AKÜ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Açık Spor Tesisleri’nde çalışmalar tamamlandı.

Temeli Olgun İnşaat Mimarlık Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Tic. Ltd. Şti., tarafından 2017 yılının başında atılan ve toplam 15 bin metrekarelik alanı kapsayan komplekste her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü.

320 kişilik tribün

Son derece modern bir yapıda inşa edilen AKÜ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Açık Spor Tesisleri’nde soyunma-giyinme odaları, sauna, buhar banyoları, antrenör, doktor odaları, cafeterya, çocuk oyun alanları, mescit, 320 kişilik tribün, atlama platformları bulunacak. AKÜ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun hemen yanında ise idari binalar yapıldı. Tesislerde ulusal müsabakalarda gerçekleştirilebilecek. AKÜ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Açık Spor Tesisleri’nde kullanılan tüm ahşap ürünler ise Olgun Mobilya ve Dekorasyon Firması tarafından üretildi.

Teslimatı yapılacak

AKÜ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Açık Spor Tesisleri’nin yan tarafında ise 2 adet açık tenis kortu, basketbol sahası, plaj hentbol ve voleybol sahaları bulunuyor. 2 hafta içerisinde teslim edilmesi beklenen tesisler son sistemle teknoloji ile inşa edildi. Tesislerde yaklaşık 100 kişinin istihdam edilmesi beklenmekte.  İnşaat sezonu boyunca ise Olgun İnşaat Firması tarafından şantiye alınanda yaklaşık 150 kişi çalıştırıldı. Tesisin tamamlanması nedeniyle dün bir akademik personele ve çalışanlara dualar eşliğinde bir yemek organize edildi. Olgun İnşaat Mimarlık Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Sahibi başarı işadamı İlker Olgun tesisleri zamanında teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi