Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Havacılık ve RC Araç Topluluğu, ARAL Teknik Kolejinde liseli öğrencilerle etkinlik gerçekleştirdi.

ARAL Teknik Koleji atölyelerinde gerçekleştirilen ve 25 öğrenci ile 12 topluluk üyesinin katıldığı etkinlikte ARAL Teknik Koleji öğrencileri, AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu öğrencileri ile birlikte Türk Hava Kurumu Dinar Şubesinden temin edilen maket parçalarını kullanarak maket uçak yaptı.

Öğrencilerin el becerilerinin geliştirilmesi için bu tip etkinliklerin büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Ergün, boş zamanların daha iyi değerlendirilmesini ve bir hobi geliştirilmesini amaçladıkları söyledi. Ergün, “Afyon Kocatepe Üniversitesi Havacılık ve RC Araç Topluluğu olarak ARAL Teknik Koleji ile ortak bir etkinlik düzenledik. Türk Hava Kurumunun da desteğiyle ATA uçaklarını yaptık. Bu etkinliğimizle havacılık hobisini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Daha önce de Afyon Lisesi, Doğa Koleji ve Yavuzoğlu Kolejinde de benzer etkinlikler düzenlemiştik” diye konuştu.