Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), ödül töreni düzenlediği haberini duyurdu. AKÜ Ödül Yönergesi kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen 9 farklı kategorideki ödüller, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen törenle sahiplerine takdim edildi.

Törene AKÜ Rektörü ve Rektör Yardımcıları, Senato Üyeleri ve ödül alan akademik ve idari personel katıldı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, tören öncesinde yaptığı konuşmada, 2019 yılından itibaren belirlenen ödüllerle başarılı olan AKÜ personelini ödüllendirdiklerini söyledi.

Belediye ile Müftülük arasında Bilgi Evleri protokolü Belediye ile Müftülük arasında Bilgi Evleri protokolü

Karakaş, 2023 ödül töreninin ertelenmesinin nedeninin YÖK Başkanı'nın ziyaret planlarının değişmesi olduğunu belirtti. Karakaş, ayrıca önümüzdeki yıl ödül kategorilerini çeşitlendireceklerini ve farklı alanlarda başarılı olan personeli ödüllendireceklerini ifade etti.

Üniversiteler arasındaki rekabetin arttığını vurgulayan Karakaş, uluslararasılaşma trendi ve derecelendirme kuruluşlarının etkisinin önemine değindi. AKÜ'de yapılan faaliyetler ve Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) süreci hakkında bilgi veren Karakaş, sürecin hala tamamlanmadığını ancak KAP ekibinin raporunu yazdığını ve değerlendirmelerin devam ettiğini aktardı. Ayrıca yeni koordinatörlükler kuracaklarını, bir Araştırma Geliştirme Koordinatörlüğü, Bilimsel Yayın Koordinatörlüğü ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü oluşturacaklarını söyledi.

Karakaş, kurumun bütün çalışanlarıyla birlikte sahiplenildiği zaman ayağa kalkabileceğine inandığını belirtti. Bu doğrultuda motivasyonu artırmak için çalışmalar yaptıklarını ve liyakati öne çıkaran bir süreç inşa ettiklerini vurguladı.

Ödül töreninde farklı kategorilerde ödüller dağıtıldı. Bilimsel Başarı, Genç Bilim ve Sanat İnsanı, Patent, Kuruma Katkı, İdari Başarı, Avrupa Birliği Projesi, Proje Performans ve Eğitsel Performans ödülleri sahiplerine verildi. Ayrıca trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Mühendislik Fakültesi Sekreteri Şükrü Gönen de anıldı. Ödül töreni sona erdikten sonra aile fotoğrafı çekimi yapıldı.