AKSAM TÜRK MÜZİĞİ KONSER VERECEK AKSAM Türk Müziği Topluluğu, ilk konserini üstad Yesari Asım Arsoy’un derlenen eserlerinden verecek. Yesari Asım Arsoy’un vefatının 20’nci yılında verilecek olan konser, AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi’nin (AKSAM) Mart ayında sınav açarak amatör müzikseverlerden oluşturduğu Türk Müziği Topluluğu’nun ilk konserini, Türkiye’nin kültür ve sanat hayatında önemli isimleri konuk ederek gerçekleştireceği belirtildi.
AKSAM’ın ilk konserinde, vefatının 20’nci yılı dolayısıyla, Türk milletinin gönlünde derin izler bırakan üstad Yesari Asım Arsoy’un eserlerinin seslendireceği bildirildi. AKSAM’dan yapılan yazılı açıklamada, “Türk Müziği Topluluğu, ünlü bestecinin manevi evladı ve öğrencisi, ses sanatçısı ve koro şefi Dr. Bülent Gündem’in yanı sıra, İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ud sanatçısı İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi ve üstadın öğrencisi Osman Nuri Özpekel’i konuk ediyor. Genel Sanat Yönetmenliği’ni, ulusal ve uluslararası arenada önemli projelere imza atmış olan AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Burhan Kul’un üstlendiği AKSAM Türk Müziği Topluluğu, üstad Yesari Asım Arsoy’un kalplerimize nakşettiği ‘Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır’, ‘Yar saçların lüle lüle’, ‘Akasyalar açarken’ gibi eserlerini seslendirecek” denildi.
AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde, 17 Temmuz’da gerçekleşecek olan etkinlik için titiz bir hazırlık dönemi geçirildiğini belirtti. Alimoğlu, Afyonkarahisar’ın kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmak amacıyla Türk Müziği Topluluğu dışında Osmanlıca kursu, kişisel gelişim gibi konularda da vatandaşlara faydalı olmak adına dersler açtıklarını ifade etti.
AKSAM’ın bu yıl eylül ayında yeniden sınav açacağı belirtilirken, Türk Müziği Topluluğu’na katılmak isteyenlerin Mecidiye’de bulunan Çeşmeli Konak’tan gerekli bilgileri edinilebilecekleri bildirildi.