Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ile birlikte Akarçay’da yapılacak olan Kano Tesisi Merkezi’nde incelemelerde bulunarak proje hakkında bilgiler aldı.

Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye işbirliğinde hayata geçecek tesisin şehir merkezinde olması dolayısıyla Türkiye’de bir ilk olacağını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, hayırlı olmasını diledi.

SPORCULAR YETİŞECEK

       Afyonkarahisar’ın spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Afyonkarahisar’da yeni bir spor branşını başlatıyoruz. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek destekleriyle başlayan Akarçay Kano Tesisimiz hayırlı olsun inşallah. Şehir merkezindeki konumu itibariyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacak olan kano tesisimizde, kano sporcularının yetişmesi için her türlü imkan sağlanacak.

'SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ'

        400 metrekare üzerinde kurulacak olan tesis içinde; kayıkhane, kafeterya, Anfi, kapalı antrenman yeri, toplantı Salonu, soyunma odaları mescit ve antrenör odaları ile spor severlerin ilgi odağı haline gelecek. Olimpiyatlarda en fazla madalya sayısına sahip olan kono branşının ilimizde başlamasıyla birlikte, kısa sürede yetişecek olan sporcularla başarı elde edilecek ve kanoda branşında inşallah Türkiye’de söz sahibi olacağız. Spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Afyonkarahisar ilimizde ilk olarak başlanacak olan kano branşı, turizm alanı olan Emre gölü ile entegre edilerek faaliyet alanı daha geniş olana yayılmış olacak” dedi.