Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen çalıştay, bölgedeki su kaynaklarının korunması, kuraklıkla mücadele ve sürdürülebilir tarımsal üretimin geleceği açısından kritik konulara sahne oldu. İlgili kamu kurum ve kuruluşları, akademik çevreler ve üretici temsilcilerinin geniş katılımıyla tamamlanan programın ardından saha inceleme süreçleri başlatıldı.
Akarçay Havzası İçin "Su Verimliliği Projesi" Devrede
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğiyle hayata geçirilen "Türkiye'de Su Verimliliği ve Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimi İçin Eğitimler ve Farkındalık Artırma Yoluyla Kapasite Geliştirme Projesi (Akarçay Su Verimliliği Projesi)" Başlangıç Çalıştayı Afyonkarahisar'da tamamlandı.
Çalıştay kapsamında Akarçay Havzası’nda su kaynaklarının verimli kullanımı, kuraklığa dayanıklı tarımsal üretim modellerinin yaygınlaştırılması, sürdürülebilir su yönetimi stratejileri ve koruyucu tarım teknikleri detaylı şekilde ele alındı. Proje süresince yürütülecek teknik ve idari faaliyetlerin yol haritası katılımcılarla paylaşıldı.

Geniş Katılımlı Paydaş Değerlendirmesi
Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen organizasyona; kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, üniversiteler, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, ziraat odaları, sulama birlikleri, tarımsal üretici kooperatifleri ve bölge üreticileri katılım sağladı.
Programda projenin temel hedefleri, bileşenleri ve uygulama takvimi hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Paydaşların görüş, öneri ve talepleri alınarak projenin nihai tasarımına katkı sağlayacak teknik değerlendirmeler yapıldı.
Saha Çalışmaları ve Teknik İncelemeler Başladı
Çalıştay oturumlarının tamamlanmasının ardından Akarçay Havzası genelinde saha inceleme faaliyetleri başlatıldı. Uzman ekipler ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen teknik gezilerde; mevcut sulama altyapısı, tarımsal üretim koşulları ve potansiyel uygulama sahaları yerinde analiz ediliyor.
Saha ziyaretleri ve paydaş görüşmelerinden elde edilen verilerin, proje kapsamında yürütülecek uygulamalara teknik altyapı oluşturacağı bildirildi.
Next






