Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, ülkeye sahip çıkmanın en güzel yolunun AK Parti’ye üye olup faaliyetlere katılmak olduğunu söyledi Adalet ve Kalkınma Partisi 35’inci İl Danışma Meclisi toplantısını Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirdi.
Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Milletvekili Halil Ürün, ülkeye sahip çıkmanın yolunun AK Parti’den geçtiğini kaydetti. Ürün, “Bizler mahallede, köyde beldede, ilde bu ülkeye sahip olursak bu vatan batmayacaktır. Ülkeye sahip olma eylemimizin en açık şekli AK Parti üyeliği ve AK Parti programına çalışmaktır diye düşünüyorum” dedi.
“İSTİHBARAT, GURUR KAYNAĞI”
Gündemdeki konuları da değerlendiren Ürün, “Türkiye tarihinde ilk kez bir yolcu uçağını zorla kendi hava alanına indirdi aradı ve şüpheli gördüğü paketlere el koydu. Daha sonra uçakta bulunan yolcular 8 saat gecikmeli olarak gönderildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı bu olayla ilgili açıklama yaptı. ‘Evet onlar savunma sanayinin fabrikasından yüklenmiştir. Yüklemede Moskova’dan değil başka şehirden yapılmıştır’ dedi. Sen ‘yolcu uçağı’ diye Türkiye’nin üzerinden savunma sanayi parçaları geçireceksin. İşte bu noktada istihbaratın alınması bu istihbaratın hayata geçirilmesi Türk dış politikası açısından da çok önemli bir başarıdır. Bizim içinde bir gurur meseledir” diye konuştu.
2012 NÜFUS SAYIMI
ESAS ALINABİLİR
Büyükşehir Yasa Tasarısı Meclis’ten geçtiğinde Afyonkarahisar’da 50 belediyenin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Ürün, “Nüfusu 2 binin altında olan beldelerin kapatılması gündemde. Taslakta 2011 yılının sonundaki nüfus sayımının esas alınacağı yazıyor. Ama belki bunu 2012’nin sonundaki nüfus sayımı olarak değiştirebiliriz. Komisyonlarda veya Genel Kurul’da yasa tasarılarının çok değiştiğini gördük” ifadelerini kullandı.
ORTAK BÜYÜKŞEHİR ÖNERİSİ
Afyonkarahisar’ın büyükşehir olup olmaması konusunda yerel basın kuruluşlarında bir tartışma yaşandığına dikkat çeken Ürün, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve milletvekili olarak kendisinin çeşitli defalar bu konuyu gündeme getirdiklerini kaydetti. Ürün, Zafer Havaalanı’nın yapılacağı yere bir vilayet binası ve büyükşehir belediyesi kurulup Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın birleşmesini de önerdiğini hatırlatarak, Kütahya’nın Afyonkarahisar’ı istemediğini, Uşak’ı istediğini söyledi.
“AFYON, AK PARTİ İLE GELİŞTİ”
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ise kentin AK Parti hükümeti ile gelişmeye başladığına dikkat çekti. Zeybek, şöyle konuştu: “İktidara geldiğimiz günden beri Afyon’a baktığımızda elle tutulur, gözle görülür, büyük gelişmeler var. Biz Afyonumuza bugüne kadar hizmet etmiş herkese teşekkür ediyoruz ama AK Parti’nin yaptığı hizmetleri kimsenin inkar etmesi mümkün değil. Afyon’a çok şeyler kazandırıldı. Durduk yere olmadı. Hep birlikte olduğumuz için birlikteliğimiz sürdüğü için bu yatırımlar oldu. Afyon ilçeleri dahil şantiyeye döndü.”
HER AY BİR BAKAN GELECEK
Daha önce yapılan Danışma Meclisi toplantılarına bir Bakanlar Kurulu üyesinin geldiğini hatırlatan Zeybek, “Kongreler dönemi bittikten sonra bir ara verildi bu aradan sonra ilk Danışma Meclisimizi gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki aydaki yapacağımız planlamalarla her ay yapılacak, Danışma Meclisi’ne bir bakanımızı davet etmeyi planlıyoruz. Zaman kısa olduğu için bu toplantıya Zafer Çağlayan’ı çağıracaktık ama ani bir karar olduğu için Sayın Bakanımızı çağıramadık. Sektör sahipleriyle önümüzdeki aylarda buluşturacağız” dedi. (Kocatepe)