AFYONKARAHİSAR (İHA) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’da belediyecilik anlamında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yaptığı icraatlarla AK Parti’nin belediyecilik anlamında karizmasının çizildiğini söyledi.
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın Afyonkarahisar Çakmak Otel’de verdiği kahvaltıda, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ile birlikte teşkilat örgütleri, bir önceki yönetim kurulu üyeleri ve parti mensupları ile birlikte birçok sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kemalettin Yılmaz, MHP olarak kendilerini diğer siyasi partilerden ayıran en büyük özelliğin, hizmet noktasında yapabilecekleri konuların sözünü vermek olduğunu kaydederek, “Biz yalana dolana baş vurmadan, ABD’den, AB’den ve Yahudi lobilerinden icazet almadan tek başına iktidarı hedefleyen bir partiyiz” dedi.
Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini ve MHP olarak bu süreçleri çok yakından takip ettiklerini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: “Biz, süreci çok iyi ve yakından takip ediyoruz. Zamanı gelince konuşacağız. Bu millet bize güveniyor. Bizlerde bu güvene layık olmak zorundayız. Dış ve içerideki gelişen sorunlar üst üste koyulduğu zaman Türkiye’nin asıl problemleri olan terör, işsizlik gibi sorunlar gölgede kalıyor. Bürokrasiden şikayet eden iktidar bürokrasinin doruğunda bir politika anlayışı ile siyaset yapıyor.”
Konuşmasında önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere değinen Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye’de sadece güvenlik meseleleri olduğu zaman ülkücüler, MHP’liler akla gelmemeli. Sanayide, tarımda, sağlıkta kısacası hayatın her alanında MHP akla gelmeli. Biz gücümüzün farkına varmalıyız. Gerek iç gerekse dış güçler bizim gücümüzün farkında”
Nüfusu iki binin altında olan belde belediyelerin kapatılmasından Afyonkarahisar’ın çok ciddi darbeler aldığını, 50 belde belediyesinin kapatıldığını kaydeden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “MHP’liler olarak Afyonkarahisar’da yapmamız gerekeni yapmamız lazım. Özelikle hepimizin şikayet ettiği trafik, hava kirliği, göç ve temizlik sorunlarının çözümü yerel yönetimlerden geçiyor. 2009 seçimlerinde Afyonkarahisar’da 107 belediye için yarışıldı. Fakat bu seçimlerde 48 belediye için yarışılacak. Dolayısı ile geriye kalan beldelerde üzerimize düşen görevleri yerine getirmek zorundayız. Afyonkarahisar’da mevcut belediye başkanının yapmış olduğu icraatlarla AK Parti’nin belediyecilik karizması çizilmiştir. Çizilmiş olan bu karizma sizler sayesinde oldu. Eksiklikleri, yanlışları dile getirdiniz, inşallah bundan sonra da dile getirmeye devam edeceksiniz. Artık Afyonkarahisar’da önceliğimiz teşkilatlarımızı herkesle kucaklaşmasını sağlamaktır. Her kapıyı çalarak, her insana ulaşarak güvenleri gönülleri kazanmalıyız. Biz Afyonkarahisar’ın birçok beldeleri ile birlikte il belediyesine de 3 hilalli hizmet bayrağını dikmeliyiz.”