Masa ve sandalyeler, tüm alanlarda mobilya ve temel eşya kategorisinde ürünler arasında ilk sırada yer almaktadır. Dekorasyona katkıda bulunsa da kesinlikle hem masa hem de sandalyelerin vazgeçilmezidir. Evler, balkonlar, teraslar, ofisler, kafeler, restoranlar ve daha birçok alanda bu ürünlerin kullanımı yaygındır. Mutfakta yaygın olarak kullanılmasına rağmen oturma odasında mobilya takımı ve yemek masasının ayrılmaz bir parçası olarak kullanılmaktadır. Öte yandan ofislerde, büyük ofislerde toplantılar için genellikle masalar tercih edilir. Masayı her alanda farklı amaçlar için kullanmak önemlidir.

Masalar, değişen ortamlara ve amaçlara uygun olarak çeşitli ebat ve tasarımlarda üretilmektedir. Masa modelleri üretimde kullanılan malzeme ve malzemelere, görsel tasarıma, kullanım amacına ve kullanıma göre farklılık göstermektedir. Üretimde kullanılan malzemeler açısından ahşap, tüm iç mekân ürünlerinde olduğu gibi mobilyalarda da yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Her ortam ve dekorasyonla uyumu göz önüne alındığında ahşap, her mekâna sıcak bir hava katar. Ahşap uzun yıllardır modası geçmedi. Bu sebeple kullanıcının tercihidir. Kullanılan malzemelerin yanı sıra panellerin boyutları da kullanıldığı alana göre değişiklik göstermektedir.

Ahşap Masa

Ahşap masa, geçmişten günümüze çoğu zaman popülerliğini korumaktadır. Ahşap masanın tamamlayıcısı olan sandalye de birçok varyasyonda üretilmektedir. Doğal ahşap her ortamda prestijini korur. Masif ahşap masa sandalye, boyasız ve verniksiz hazırlanmış, işlem görmemiş masalardır. Bu tablolar, kullanıcı tercihlerine göre boyanabilir veya istenildiği zaman özel tasarımlar üretilebilir. Doğal haliyle her zevke hitap edebilen ahşap masalar, kullanıcı gereksinimlerine göre tasarlandığında popüler bir iç dekorasyon ürünü haline geliyor. Ahşap masalar da üretildikleri ağacın cinsine göre farklı özellik ve görünüşe sahip olabilirler. Masif ahşap masa ve sandalye takımı, yüksek kaliteli bir ahşap üründür. Masif ahşap gibi işlendiği için tamamen doğaldır.

Ahşap Sandalye

Ağaç kesildikten sonra herhangi bir işlem olmadığı için her bir masif ağaç parçası ağacın dokusunu taşır. Bu nedenle masif ahşap masa sandalye da farklı özelliklere sahiptir. Ayrıca masif ahşaptan yapılan ürünler diğer türlere göre daha dayanıklıdır. Bu ürünler aynı zamanda doğal ahşap ofis koltukları olarak da bilinmektedir. Panolar her ortamda kullanıldığı için ortama ve ihtiyaca göre farklı modelleri mevcuttur. Bu ürünler arasında kullanılan ahşap bahçe mobilyası modelleri içerisinde kullanılan ürünlere göre çeşitlilik göstermektedir.

Bahçelerde hava şartlarına dayanıklı, açılır kapanır gibi özelliklere sahip ürünlere olan ihtiyaç bu alanlarda çok daha kullanışlı olacaktır. Tüm bu özellikler portatif ahşap mobilya tasarımlarında birleşiyor. Ahşap şekli ile rengârenk ürünleri bahçenizde boyamak için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu tarz ahşap mobilyalar balkonda kullanım için çok uygundur. Koleksiyonda balkonunuzun ölçülerine göre farklı ölçülerde yapılmış çok çeşitli ürünler bulabilirsiniz. Yetişkinler, bebekler ve çocuklar için ahşap sandalye mevcuttur.

Ahşap Mobilya Alırken Önemli Detaylar

Farklı malzemelerden ve farklı tasarım özelliklerine sahip ahşap masalar, üretildikleri malzemenin özelliklerini taşır. Kullanıcılar ahşap sandalye seçerken malzeme ve malzemeler, tasarım, temizlik, kullanım alanı ve fiyat gibi önemli faktörleri göz önünde bulundurmalıdır. Alışveriş yaparken hem bu detaylara dikkat edebilir hem de ürün incelemelerinin karar verme sürecini etkileyip etkilemediğini değerlendirebilirsiniz. Tasarım özellikleri de bir ürün satın alırken önemli detaylardan biridir. Özellikle ev kullanımı için alışılmış klasik modellerin yanı sıra otantik ahşap mobilya modellerini de değerlendirebilirsiniz. Bu ürünler tasarımları ile hem çevreye fark yaratmanıza hem de çevreye atmosfer katmanıza yardımcı olur. Bu modeller sıra dışı olmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir. Alanın her zaman masayı kullanacak kadar büyük olması beklenmez. Küçük alanlarda masa ve sandalye takımı gerekli olduğundan 2 kişilik ahşap masa ve sandalye dar alanlarda kullanıma uygundur. Çevrede kalabalık oluşturmaz ve ihtiyaçlarınızı karşılamanızı sağlar.

Ahşap Masa ve Sandalye Fiyatları

Mobilya sektörü her zaman değişmekte ve yenilenmektedir. Aynı zamanda, kullanıcı ihtiyaçları zaman içinde değişebilir. Zevkler, istek ve beklentiler açısından zaman içinde değişen durumlardır. Bu nedenlerle elbette ahşap mobilya tasarımları çeşitlenecek ve fiyatları sürekli artacaktır. Üreticiler, farklı zevklere ve kullanıcıların ortaya çıkan ihtiyaçlarına hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Bu sektöre uyum sağlamaya çalışan markalar, üretimlerini bu hızla yeniliyorlar. Mobilyalarda aranacak en önemli özelliklerden biri sağlamlığı ve uzun ömürlü olmasıdır. Sürdürülebilirliğin ardındaki öne çıkan özellik, masa ve sandalyelerin son trendlere uygun olarak tasarlanmasıdır.

Farklı markaların üretimlerinde farklılıklar olsa da görsel özellikler marka içindeki modeller arasında bile farklılık göstermektedir. Kalite ve görünürlük farklılık gösterse de ürünlerin fiyatları arasında farklılıklar oluşabilmektedir. Ahşap mobilya fiyatları malzeme, üretimde kullanılan malzemeler, ek özellikler, kalite ve tasarım gibi birçok detaya göre değerlendirilmektedir. Daha büyük aile odalarında ek ürün olarak 6 kişilik ahşap masa ve sandalye takımı da ölçü ve sandalye sayısı gibi detaylar arttıkça fiyatta değişmektedir. Restoranlarda ahşap masa ve sandalye gibi ev dışı işletmelerde kullanılan ürünlerin fiyatlarında fark var.