Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Afyonkarahisar’ın net okullaşma oranlarını açıkladı. Açıklamada, “Afyonkarahisar ili yüzde 81,9 ile orta öğretim (lise) net okullaşma oranı en düşük olan il konumundadır” denildi



Kocatepe Gazetesinin özel haberine göre, Afyonkarahisar ili okullaşma oranında Ege Bölgesinde de son sıralarda yer aldı.


TÜİK’in açıkladığı net okullaşma oranlarında Afyonkarahisar’ın okullaşma oranları ortaya konuldu. 2017-2018 eğitim dönemine ait okullaşma oranlarının açıklandığı verilerde Afyonkarahisar, ortaöğretim alanında Ege Bölgesi’nde en düşük okullaşmanın yaşandığı il oldu.



Verilerde ilkokul düzeyindeki okullaşma oranları da yer aldı. Afyonkarahisar’da ki ilkokul düzeyindeki çocukların okullaşma oranlarının yüzde 90’ı aştığı görülen açıklamada şöyle denildi: “Afyonkarahisar’da 2017/18 öğretim yılı başında ilkokul net okullaşma oranı yüzde 90,1, ortaokul net okullaşma oranı yüzde 94,8 iken ortaöğretimde(lise) net okullaşma oranı yüzde 81,9 olarak gerçekleşmiştir. Afyonkarahisar ili Türkiye’de ilkokul net okullaşma oranı en yüksek 63., ortaokul net okullaşma oranı en yüksek 39., ortaöğretim(lise) net okullaşma oranı en yüksek 60. il konumundadır. Ege Bölgesi illeri arasında ise ilkokul net okullaşma oranı en yüksek 6. ortaokul net okullaşma oranı en yüksek 5. ve ortaöğretim(lise) net okullaşma oranı en düşük olan il.”