Afyonkarahisar gündemiyle ilgili zaman zaman sosyal medyadan paylaşımlar yaparak görüşlerimize ifade ediyorum. Dikkate alınır ya da alınmaz bilemem ama, yıllardır yaşadığımız kentimize olan görev ve sorumluluğumuzu elimizden geldiğince yerine getiriyoruz diye düşünüyorum.

1976’dan beri Afyonkarahisar Merkezde yaşayan, hemen hemen şehrimizin bütün mahallelerini bilen, spordan sanata, eğitimden sosyal yaşama kadar kentin gelişim sürecini takip eden biri olarak; şehrimizi ilgilendiren konularda fikirlerimizi ve çözüm önerilerimizi yazmak bizim görevimizdir diye düşünüyorum.

Bugün de, kentimizin gündemiyle ilgili birkaç kelamda bulunmak isterim…

 

* * *

 

Yıllar önce, şehrimizin belediye başkanlarından çok değerli Burhanettin abimin projeleri arasında yer verdiği, gündemine aldığı Bilim Merkezi olayında son durumu merak ediyorum. Yıllar önce bu konuyu gündeme getirmiş ve gerekenin yapılacağına dair inancımı paylaşmıştım.

Bir ara Belediye Başkanımız, Mehmet Abimiz de konuyu gündemine aldı, ama somut bir gelişme olmadı bildiğim kadarıyla.

Belediye’nin web sayfasına baktığımda Bilim Merkezi devam eden projeler arasında yer alıyor.

Konuyu hatırlatmak adına, yerel idareler seçimleri yaklaşırken çok değerli belediye başkanı adaylarına da ilham olur düşüncesiyle gündeme getireyim istedim…

Afyonkarahisar ili, 750 bini aşan nüfusuyla Eskişehir’de, Konya’da bulunan modern bir Bili Merkezi’nin hak ediyor. Bu işi TÜBİTAK’la Belediye birlikte mi yapar, artık bilmiyorum ama, mutlaka Afyon’da bir Bilim Merkezi olmalı…

 

* * *

 

Afyonkarahisar’da basketbol için çok mücadele ettik, Basketbol kulübümüz, Süper Ligde mücadele etti, şehrimizin müthiş reklamı ve tanıtımı bu vesileyle oldu. Olayın spor kısmını bir kenara koyuyorum, çünkü basketbol kulübüne yapılan yatırımın tanıtım ve reklam için yapılsa da doğru olduğunu düşündüğüm için..

Ama şimdi basketbol yok, basketbol kulübü yok, Veysel Eroğlu Spor Salonunda profesyonel anlamda basketbol maçları yok. Maalesef…

Basketbolu özledik. Lütfen bu özlemi, bu beklentiyi boşa çıkarmayın.

Valilik, Belediye, iş insanları, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Basketbol İl Temsilciliği, basketbol kulüpleri…

Afyonkarahisar ilini, profesyonel ligde temsil edecek bir basketbol kulübün kuralım, yaşatalım. Gençler ligi olur, 2. Lig olur, 1. Lig olur… Süper lig ağır gelebilir ama en azında Gençler liginden başlayalım ve Afyonkarahisar’ı, Veysel Eroğlu Spor Salonumuzu profesyonel basketboldan mahrum etmeyelim…

 

* * *

 

Şehrimizde, trafiği düzenlemek ve keşmekeşliği azaltmak adına olumlu adımlar atılıyor. Uzun Çarşının yapılan güzel ve örnek bir düzenleme ile trafiğe kapalı sosyal bir alan haline getirilmesinden sonra yukarıya doğru yapılan tek yönlü uygulamalar, Ambar Yolu aşağı kısmında tek yön uygulaması gibi yeni uygulamaların olumlu sonuç vereceğini düşünüyorum.

Yalnızca bir önerim var… Eski müzeden Anıtpark’a kadar, Kurtuluş Caddesinde, Ambar Yolunda, Bankalar Caddesinde, Tuz Pazarı Caddesinde, Saraçlar Caddesinde, Gazlıgöl Caddesinde özellikle kuralsız yapılan parklar ve toplu taşım araçlarının kuralsız indi-bindilerine karşı denetimlerin arttırılması… Ya da bu ana arterlere EDS mi kurulsa?.. Konya’da ana caddelerdeki gibi…

Zafer Meydanı, Uzun Çarşı, Afyon Evleri Restorasyon çalışmaları, Yoncaaltı Dükkânları güzel oldu. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Gastronomi Sokağı, Meydan Millet Kütüphanesi, Teleferik ve kale düzenlemesi vb. projeler de hizmete açılınca güzel olacak, Garnizon Millet bahçesi de şehrimizde yeni bir nefes olacak. Dünya ve Avrupa Motokros Şampiyonaları, Motofest, Gastro Afyon Festivali gibi etkinliklerimize çevre illerden gıpta, bazen kıskançlık ile bakılıyor. Bir de 4-5 ana arterdeki trafik keşmekeşliği bir sona erse… Kaymaklı ekmek kadayıfı olacak…

 

* * *

 

Afyonkarahisar’da eğitimde güzel şeyler oluyor. Gündemde akademik başarı sıralaması olsa da, eğitim yöneticilerinin ve öğretmenlerin tek derdi tabii ki bu değil. Eğitimde niteliğin ve kalitenin yükseltilmesi asıl gayemiz olmalı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, tüm istatistiksel doneleri masaya yatırarak ve alan ziyaretleri ile motivasyon ve yönlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Şunu ifade etmeliyim ki… Okullarımızda, idarecilerimizde, öğretmenlerimizde, öğrencilerimizde ve ailelerde; hem akademik başarının yükseltilmesi yönünde, hem de nitelikli ve kaliteli bir eğitim noktasında geçen yıllara göre daha fazla bir heyecan ve motivasyon görmekteyim.

Eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşlarının, ailelerimizin ve tüm paydaşların katkı ve destekleriyle çalışma ve etkinliklerden güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum.

 

Allah’a emanet, kalın sağlıcakla.

 

[email protected]