Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, ’81 ilde yürütülen Hayata Değer Kat’ ve “Merkezim Her Yerde” adlı projeler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Cumhuriyet Mahallesinde hizmet veren Afyonkarahisar Gençlik Merkezi tarafından ilimizde yürütülüyor.

Hayata Değer Kat Projesinin hedef kitlesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yer almaktadır. Gençlik liderleri tarafından ilkokul, ortaokul ve liselerde proje ile ilgili teorik ve uygulamalı proje sunum yapılmaktadır. Proje ile ilkokul ve ortaokul ’da okuyan öğrencilere; güvenirlilik, sevgi, saygı ve dürüstlük konularıyla ilgili sunumlar yapılarak, çocuk ve gençlerin bilinçlendirilmesi amaçlamaktadır.

Merkezim Her Yerde Projesi kapsamında Bakanlığın projeleri ve diğer çalışmaları hakkında okullarda, yurtlarda, üniversitelerde vs. gençler bilgilendirilmektedir. Aynı zamanda Afyonkarahisar Gençlik Merkezi bünyesinde yapılan faaliyetler ile ilgili sunumlar yapılmaktadır. Gençlik Merkezinde el sanatları, müzik, spor vb. alanlarda yeteneklerini geliştiren gençler projede yer alarak kazandıkları becerileri diğer gençlerle paylaşma imkanı bulmaktadırlar.

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü liderler tarafından iki proje kapsamında Beyyazı İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine okulun binasında ve bahçesinde yüz boyama, geleneksel çocuk oyunları, zeka oyunları, badminton sporu, Hayata Değer Kat Sunumu gibi çeşitli faaliyetler yapıldı. Aynı zamanda Yeşilay Afyonkarahisar Şube Temsilciliği ile işbirliği içinde bağımlılıklarla mücadele sunumu yapıldı. Faaliyette yer alan Gençlik Merkezi Badminton Sporu eğitmenimize, Yeşilay temsilcisine, gönüllü gençlere ve faaliyeti organize eden okul yönetimine teşekkür ederiz.

Proje kapsamında gönüllü olmak isteyen gençlerimiz ve okullarında projenin uygulanmasını talep eden öğretmen ve idarecilerimiz Afyonkarahisar Gençlik Merkezi ile iletişime geçebilirler.