limizde Yıllardır tek çatı altında birleşmeleri için büyük çaba harcanan muhtarlar Vali Mustafa Tutulmaz’ın çabası sonucu tek çatı altında toplandı. Afyon Muhtarlar Derneği ve Türkiye Muhtarlar Afyon şubesi artık Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği çatısı altında toplandı.

 

İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök’ün makam odasında Afyonkarahisar Muhtarlar derneği kuruldu. Yeni kurulan Afyonkarahisar Muhtarlar derneğinin kurucu başkanı Karaman Mahallesi Muhtarı Şengül Neşe Yılmaz oldu.

Birlik beraberlik sağlanmış oldu

Afyon Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun yaptığı açıklamada;”19 Ekim Muhtarlar gününde Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret ettik. Muhtarlar günümüzü kutlayan Sayın Valimiz dernekler neden birleşmiyor, artık bir araya gelerek birleşmeniz ve tek çatı altında toplanmanızın zamanı geldi dedi. Biz de kendi derneğimiz adına bu birleşmeye hazırız dedik. Valimizin huzurunda birleşme sözü verdik. Aynı akşam Belediye başkanımızın verdiği yemekte Sayın Valimiz birleşeceğimiz haberini sürpriz yaparak söyledi. Tek çatı altında toplanmamız hem muhtarlarımız hem de Afyonkarahisar için hayırlı olacaktır. Birlik beraberlik sağlanmış oldu. Yeni kurulan Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği hayırlı olsun. Tek çatı altında birleşmemizi sağlayan Valimize ve Belediye Başkanımıza ve Dernekler Müdürümüze teşekkür ederiz. Yeni kurulan Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği geçici Başkanlığına Karaman Mahalle Muhtarımız Neşe Yılmaz’ seçtik dedi.” dedi.

Bizde bu konudan memnunuz

Türkiye Muhtarlar Afyon şubesi Başkan yardımcısı Yusuf Gökhasan’da yaptığı konuşmada;”  19 Ekim Muhtarlar gününde Valimizi ziyaretinde konu gündeme geldi. Sayın Valimizin önerisi ile tek çatı altında toplanmaya karar verdik. Bizde bu konudan memnunuz. Sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza bizi bir araya getirdiği için teşekkür ederiz. Yeni kurulan derneğimizin geçici başkanı Neşe hanıma da teşekkür ederiz. Artık birlik ve beraberlik içersinde tek çatı altında hep beraber çalışacağız” dedi.

 

Kongreye kadar bu başkanlığı devam ettireceğiz

Karaman Mahallesi Muhtarı Neşe Yılmaz ise ;” Afyonkarahisar Muhtarlar derneği geçici başkanıyım. Kongreye kadar bu başkanlığı devam ettireceğiz. Sayın Valim19 Ekim Muhtarlar gününde bu görevi bana verdiler. En iyisini yapmak için çalışacağım Valimize ve Belediye Başkanımıza ve Dernekler Müdürümüze teşekkür ederiz.” Diye ifade etti.

İlimizde ilkleri yaşıyoruz

İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök ise; Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Sevindiğimiz olay ilimizde ilkleri yaşıyoruz. Basın Camiamızın birlikteliğinden sonra şimdide Muhtarlarımız bir arada toplandı. Sayın Valimizin teveccühü ile tek çatı altında daha güçlü bir vaziyette muhtarlarımızın bir araya getirilmesi konusunda bize bir görev verildi. Biz görevimizi yerinde getirdik bu günde bir araya gelindi. Çok güzel sevinçli bir durum meydana geldi. Ne kadar güçlü bir sivil toplum o kadar güçlü bir ülke düşüncesi ile bu oluşum güzel bir örnektir. Hizmetin tek noktadan duyurulması konusunda bu olayın gerçekleşmesi sevindirici bir olay.Tekrar hayırlı olsun İnanıyorum bu birlikteliğin dönüşümü daha güzel olacak.tekrar hayırlı olsun” dedi.

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği

Yeni kurulan Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği şu şekilde teşekkül etti. Kurucu Başkan Karaman Mahallesi Muhtarı Neşe Yılmaz, üyeler Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Mesut Koyun, Yenice Mahallesi Muhtarı Mehmet Öner, Kasımpaşa Mahallesi Muhtarı Abdullah Tuğan,TacıAhmet Mahallesi Muhtarı Fahrettin Yılmaz,Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Yusuf Gökhasan ve Zafer Mahallesi Muhtarı İsmail Gökhan Buga





TÜRKELİ Gazetesi