Afyonkarahisar Belediyesi meclis salonunda bugün birlik yönetimleri seçildi. Seçimlerde ittifak yapan AK Parti ve MHP, başkanlıkları ve yönetimleri Afyonkarahisar Belediyesinin elinden aldı.

Afyonkarahisar Beeldiye Başkanı Burcu Köksal ve Afyonkarahisar Beeldiye Meclisinden hiç bir kimse Birlik Yönetimlerine giremedi.

Afyonkarahisar için önemli birlikler olan Afyonkarahisar Belediyesi Atık Su Birliği ve Çevre Hizmetleri Birliğinde, asıl maddi yükü Afyonkarahisar Belediyesi çekiyor. Merkez Belediyesinin nüfusu 260 bin iken,  nüfuslu çok daha az olan belde ve ilçe belediyelerin, siyasi hesaplarla yönetime getirilmesi ve Afyonkarahisar Belediyesinin yönetimlerden uzaklaştırılması seçim marifetiyle siyasi bir operasyon yapıldığı iddialaını gündeme getirdi.

Engelsiz Kur'an Kursunda Braille Alfabeli Kur'an hediye edildi Engelsiz Kur'an Kursunda Braille Alfabeli Kur'an hediye edildi

Afyonkarahisar Belediyesi Atık Su Birliği Başkanlığına 3000 nüfuslu Fethibey Belediye Başkanı Mustafa Özdemir seçilirken, günün ikinci seçiminde ise Çevre Hizmetleri Birliği Başkanlığına Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş seçildi.

CHP’li Meclis Üyesi Dr.Kemal Demirkırkan yapılan seçimlere tepki gösterdi ve hizmetten ziyade bir siyasi seçim olduğunu söyledi.

Demirkırkan, “Afyonkarahisarımız için önemli bir birimden bahsediyoruz. Bu yükü de Afyonkarahisar Belediyesi çekiyor. 260 bin nüfuslu bir Merkez İlçe ve bunun yanında 65 bin nüfusa hitap eden beldelerimiz ve köylerimiz var. Biz bu birliğin yönetiminde Merkez İlçenin söz sahibi olması gerektiğini, Merkez İlçe Belediyesinin söz sahibi olması gerektiğini düşünerek bugüne kadar diğer siyasi partiler ile elimizden geldiğince görüşme trafiği yürüttük. Ancak bunun karşılığını alamadık.” dedi ve toplantı salonunu terk etti.

Afyonkarahisar Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi ve Kurma ve İşletme Birliği seçimi sonucu Birlik Başkanlığına 3000 nüfuslu MHP' li Fethibey Belde Belediye Başkanı Mustafa Özdemir seçildi. Başkan Yardımcılıklarına; İGM MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk ve MHP Susuz Belediye Başkanı İbrahim Işılak seçildi. Birliğin katip üyeliklerine; Sinanpaşa MHP Belediye Başkanı Tolga Yıldırım ve MHP’li Ahmetpaşa Belediye Başkan Eyüp Yakan seçildi.

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Hizmetleri Birliği Başkanlığı seçimlerinde Birlik Başkanlığına 90 geçerli oyu alan AK Partili Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş seçildi. Birinci Başkan vekilliğine AK Partili Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş seçilirken, ikinci Başkan Vekilliğine AK Partili İhsaniye Belediye Başkanı Emine Gökçe seçildi.

Böylece, Afyonkarahisar Belediyesinin ana etken olduğu iki önemli birlikte, AK Parti-MHP koalisyonu ile Afyonkarahisar Belediyesi kurumsal olarak uzaklaştırıldı.

Editör: Birinci Editör