2018 yılında Afyonkarahisar Barosuna adli yardım talebinde bulunanların çoğunun kadın olduğu ortaya çıktı. ODAK’ın edindiği bilgiye göre kadınların en çok boşanma ve nafaka davalarında yardım talebinde bulundukları ortaya çıktı



 Afyonkarahisar Adliyesi Aile Mahkemesinde görülen boşanma ve nafaka davalarında maddi sıkıntı nedeniyle avukat tutamayanların yardımına Afyonkarahisar Barosu yetişiyor.
 

BOŞANMA VE NAFAKA DAVALARI

Konuyla ilgili olarak ODAK’ın sorularını cevaplandıran Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, “Baro yönetimiz hem meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretip, kurduğumuz komisyonlar ile çeşitli panel ve toplantılar düzenliyoruz. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerde yer alıyoruz. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın bizden istemiş oldukları hukuki yardım taleplerini değerlendiriyoruz. Bu kapsamda 2018 yılında 394 vatandaşımız yardım talebinde bulundu. 284 vatandaşımıza ücretsiz olarak adli yardım yardımında bulunuldu. Başvuru yapanların büyük bir bölümünü bayanlar oluşturmaktadır. Başvuruların çoğunluğunu boşanma ve nafaka davaları oluşturuyor”

ÇOCUK SUÇLARINDA ARTIŞ

2018 yılında Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanlarında meydana 1225 olayda 1339 avukat müdafi olarak görevlendirilirken Çocuk Şube Müdürlüğünde 586 olayın meydana geldiği görüldü. Afyonkarahisar Adliyesinde görülen davalarda ise 1512 dosya için 1904 avukat müdafi olarak görevlendirildi. Cumhuriyet Savcılığında 573 dosya için 673, Sulh Ceza Hakimliğine 121 dosya için 139, Asliye Ceza Mahkemelerinde 497 dosya için 655, Ağır Ceza mahkemelerinde 318 dosya için 432, sulh ceza mahkemelerinde 2 dosya için 4, İcra Mahkemelerinde 1 dosya için bir avukat müdafi olarak görevlendirildi.

ODAK ÖZEL HABER/AHMET SARLIK