AFYON’UN YEMEKLERİ FESTİVALDE Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, lezzet ve yemek kültürü yönünden Afyonkarahisar’ın çok zengin olduğunu belirterek, Afyonkarahisar’ı yakın gelecekte Anadolu’nun lezzet kilidi, lezzetlerin kesiştiği nokta haline getireceklerini söyledi.
Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği, Ankara’da yapılan ‘7 Bölge 7 Lezzet Festivali’nde Afyonkarahisar’ın yemeklerini tanıttı. Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından 24- 26 Haziran’da Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen ‘7 Bölge 7 Lezzet Festivali’nde, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği, İç Anadolu yemeklerinin yapım ve sunumunu gerçekleştirdi. Bu yıl sekizincisini düzenlenen ‘Chef 8 7 Bölge 7 Lezzet Festivali’nde Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği’nin, İç Anadolu lezzetlerinin yanı sıra Afyonkarahisar’a has tatları da hazırladığı bildirildi. Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği’nin hazırladığı; patlıcan böreği, tandır çorbası, keşkekli Afyon kavurması, sütlü zerda tatlısı, lokum revagali, Sultandağı kiraz sorbe, gözeli yaprak sarma ve kaymaklı ekmek kadayıfı gibi lezzetlerin, şekçin ustaların beğenisine sunulduğu belirtildi. ‘7 Bölge 7 Lezzet’ Festivali’ne bakanlar, milletvekilleri, bazı il valileri, belediye başkanları, sanatçılar, büyükelçiler ve Ankara bürokratının yanı sıra Türkiye’nin pek çok yerinden profesyonel aşçılar ve yemek yazarlarının katıldığı kaydedildi.
LEZZET VE YEMEK KÜLTÜRÜ YÖNÜNDEN İLİMİZ ÇOK ZENGİN
Tanıtım programı ile ilgili bilgi veren Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, Afyonkarahisar’ı temsilen bu tanıtıma katıldıklarını belirterek, her yerde büyük taktir ve başarı yakaladıklarını söyledi. Afyonkarahisar’ın zengin yemek çeşitlerinden bir kısmını dernek yönetiminde bulunan üyelerle hazırlayıp sunduklarını ifade eden Kalkan, “Lezzet ve yemek kültürü yönünden ilimiz çok zengin. Afyonkarahisar’ı yakın gelecekte Anadolu’nun lezzet kilidi, lezzetlerin kesiştiği nokta haline getireceğiz. Önümüzdeki hafta Bolu Mengen’de yapılacak olan yemek yarışmasına hazırlanıyoruz” dedi.
Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan nezaretinde İç Anadolu lezzetini hazırlayan ekipte; İbrahim Malkoç, Yılmaz Avcı, Uğur Kutluoğlu, Ramazan Doruklu, Ayhan Şahin, Arif Armağan, Murat Başer, Selçuk Akyol, Fatih Aydoğan, Hatice Gök ve Hüseyin Alkın’ın olduğu ifade edildi.