Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Şuhut bölünmüş yolunun yarın hizmete alınacağını belirterek, “Afyonkarahisar – Şuhut bölünmüş yolu, Afyon Kaymağı gibi” dedi.

Gözden kaçırmayın

18 Mart'ta Kaymakamımız Kemal Duru, Şehitlerimiz ve Gazilerimizi Onurlandıran İftar Programına Katıldı18 Mart'ta Kaymakamımız Kemal Duru, Şehitlerimiz ve Gazilerimizi Onurlandıran İftar Programına Katıldı

 

 

Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Şuhut bölünmüş yolunun yarın hizmete alınacağını belirterek, “Afyonkarahisar – Şuhut bölünmüş yolu, Afyon Kaymağı gibi” dedi.

Eroğlu, yaptığı açıklamada, “Zafer’in şehri, şehitler diyarı Afyonkarahisar’da ulaşım yatırımlarında destan yazılıyor. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde ‘Bütün yollar Roma’ya değil, Afyonkarahisar’a çıkmaya’ başladı. Türkiye’de en çok bölünmüş yol yapılan şehirleri arasında Ege’nin parlayan yıldızı, yolların kavşak noktası Afyonkarahisar’ımız bulunmaktadır.  Hükümetimiz döneminde Afyonkarahisar’a son 20 yılda 45 milyar TL’den fazla yatırım yapılmıştır. Bu yatırımların 15,3 milyar TL’lik muazzam bir kısmı ulaştırma yatırımlarına aittir. 2003 yılında sadece 54 km bölünmüş yol varken, bugün ilimizdeki bölünmüş yolların uzunluğu 591 km’ye yükseltilmiştir” diye konuştu.

22 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Eroğlu, “Afyonkarahisar’ımıza gerçekleştirdiğimiz ulaşım projelerinden biri olan ve hemşehrilerimizin hasretle beklediği “Afyonkarahisar – Şuhut Bölünmüş Yolu” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla katılacağı merasimle 2 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te hizmete alınacaktır. Afyonkarahisar’ımıza ve Şuhut’umuza hayırlı ve uğurlu olsun. Yolların kavşak noktasında bulunan ilimiz, yüksek standartlı yeni bir bölünmüş yol projesine daha kavuşmuştur. 22 km uzunluğundaki “Afyonkarahisar – Şuhut Bölünmüş Yolu” tamamlanmıştır. Bölünmüş yolların yapımı genelde iller arasında planlanırken, şahsım, Sayın Valimiz, değerli milletvekillerimiz ve kıymetli İl Başkanımızın talebi ve takibi neticesinde bu yol Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bölünmüş yol olarak inşa edilmiştir.  Bu proje, arazinin topoğrafik yapısı dolayısıyla güçlük ve zorluk katsayısı yüksek projelerden biri olup düz bir ovadan geçmemektedir. Bilindiği gibi Afyonkarahisar Şuhut arasında engebeli dağlar ve zor bir topoğrafyanın varlığı söz konusudur. Dolayısıyla bu yolda yarma ve dolgular, köprüler ve viyadüklerin inşası zaruri bir hal almıştır. Netice olarak bu yolun yapımı oldukça zorlu şartlarda gerçekleştirilmiştir” dedi.

“BU MUAZZAM PROJENİN TOPLAM

YATIRIM BEDELİ 500 MİLYON TL’DİR”

Eroğlu açıklamasının devamında,  “Şuhut-Afyonkarahisar yolu merkezde bazı mahalleler ile birlikte Sülün ve Salar Beldelerinden geçmektedir. Yolun geçtiği bazı kısımlarda sadece arazilerin değil binaların da tamamen istimlak edilmesi gerekmiştir. Bu muazzam projenin toplam yatırım bedeli 500 milyon TL’dir. Mükemmel bir şekilde tamamlanan bu yolun vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasıyla; daha emniyetli ve konforlu bir ulaşımın sağlanmasının yanı sıra yakıt tasarrufu, zaman, taşıt işletme maliyeti kayıpları önlenmiş olacaktır. Proje ile ulaşım süresi 15 dakika kısalırken, zaman ve yakıttan yapılan tasarruf ise yıllık takriben 76 milyon TL’dir. “Afyonkarahisar her şeyin en güzeline layıktır, ilimiz için ne gerekiyorsa yapın” talimatını veren Sayın Cumhurbaşkanımıza bu projenin hayata geçmesinde verdiği destek dolayısıyla şükranlarımı arz ediyorum. Projenin açılışını birlikte gerçekleştireceğimiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdülkadir Uraloğlu’na, bütün Karayolları mensupları ile bu yolun imalatını gerçekleştiren müteahhitlere, mühendis ve işçilere çok teşekkür ediyorum.  Projenin ilimize, Şuhut’umuza ve bütün sürücülerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, Yüce Rabbim’den kazasız yolculuklar diliyorum.  Bundan önceki 20 yılda olduğu gibi bundan sonra da Afyonkarahisar’a muhteşem yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Bütün bunlar hizmet aşkıyla, memleket sevdasıyla oluyor. Ziya Paşa’nın meşhur ifadesinde olduğu gibi “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” Benim kıymetli hemşehrilerim yapılan bu hizmetleri görüyor ve her zaman takdir ediyor.   Bütün hemşehrilerime en kalbi hürmetlerimi ve sevgilerimi arz ediyorum. Su gibi aziz olunuz. Afyonkarahisar, Türkiye Yüzyılına hazır” ifadelerine yer verdi.