Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) 8. dönem öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet töreninde konuşan PMYO Müdürü Hasan Şahin, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve özgürlük kavramlarının günümüzde yükselen değerler olarak ortaya çıktığını söyleyerek, polisin, insan haklarının koruyucusu ve hukukun uygulayıcısı olarak ön plana çıktığını ifade etti. Şahin, teknoloji ve iletişimin hızla gelişmesi ve küreselleşme ile beraber emniyet teşkilatı personelinin de gerek teknik gerekse kişisel gelişimini en üst seviyede tamamlayarak her geçen gün değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak zorunda olduğunu kaydetti. Geleceğin polisleri olarak yetiştirilen gençlerin, sadece polisiye uygulamalar ve kanun bilgileriyle donanmalarıyla yetinmediklerini aktaran Şahin, öğrencilerin, iletişim, teknoloji, kişisel gelişim gibi çağdaş polisliğin gerekleri olan birçok konuda bilgili ve eğitimli olmalarını sağlamaya çalıştıklarını anlattı. Mevcut okul binasındaki fiziksel yetersizliklere rağmen, eğitim en iyi şekilde verilmeye çalışıldığını dile getiren Şahin, yeni binada daha iyi şartlar altında eğitimin devam edeceğini bildirdi. Şahin, “Yapımı hızla devam eden 500 öğrenci kapasiteli yeni okulumuz, uygulamalı silah dersliği, polis merkezi, spor ve konferans salonları, atış poligonu, istirahat salonları altışar kişilik yatakhaneleri, standart ölçülerde futbol sahası, kütüphane, internet kafe ve bunun gibi birçok yeniliği içerisinde barındıracaktır. Bu tesis hizmete açıldıktan sonra eğitim ve öğretimde her geçen gün iyileştirmeye devam eden polis eğitimimizin uygulama ve pratikte de son derece verimli hale gelmesine önemli katkıda bulunacaktır” dedi.
Okuldan mezun olan öğrencilere öğütler veren Hasan Şahin, şunları söyledi:
“Silah arkadaşlarını sevin, amirlerinize itaat edin, kişisel gelişim ve eğitimi devamlı ve sürekli bir gayret gerektirdiğini unutmadan cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı kalarak dil, din, cinsiyet, ırk, siyasi düşünce, felsefi inanç ve benzeri hiçbir şekilde ayrım yapmadan görev yapacağınıza hiçbir şüphem yoktur. Görevinizi yaparken vatandaşımızın güvenini kazanmayı, ne pahasına olursa olsun hak ve adaletten ayrılmamayı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğünü ve vatandaşımıza hizmette kusur etmemeyi ve halka hizmet Hakka hizmet düşüncesini kendinize şiar edinin. Görevinizi yaparken devletimize, milletimize, kültürümüze maddi ve manevi değerlerimize bağlı kalarak vatanda ve millete şerefle hizmet etmek ve yeri geldiğinde bu uğurda canınızı bile feda etmek olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın.”
Törende Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk de bir konuşma yaparak, polislere görevlerinde başarılar diledi.
Okulu derece ile bitiren öğrencilere çeşitli ödüllerin verildiği tören öğrencilerinin yemin etmesinin ardından yapılan tören geçişi ile ona erdi.
Mezuniyet törenine, Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, daire müdürleri, emniyet teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.