Afyon'da bazı haber siteleri, kendi markalarını dahi başlıklarına yazamayacak kadar sahtekar ve dolandırıcı.

Bakın, afyonhaber.com sitemize... Adımız, logomuz, markamız afyonhaber, başlığımız açıklamamız afyon haber!.. Bu kadar basit!..

Bakıyorsunuz, sitenin logosu, markası, adı farklı, başlığına ve açıklamaya koyduğu kelimeler farklı. Neden?.. İnternet okuyucusunu dolandırmak, yönlendirmek. Bu da bir nevi sahtekarlık değil mi?..

Adam gibi, ahlaklı ve dürüst bir şekilde kendi adını, markanı yazsana sitenin başlığına, açıklamasına. Yazmaz, çünkü ahlaksız!..

Haber siteleri, başlık kelimelerinde hep kendi markalarını ya da isimlerini yazmaktadırlar. Ama bazı sahtekar ve dolandırıcı siteler, kendi isimleri ve markaları fakrlı olduğu halde, inretnet okuyucusunu alddatma ve yönmelndirmek için başka kelimeler kullanıyor. Buu tip sitelere karşı internet okuyucusu uyanık olmalı. Mesela, sosyal medyada reklam verip e-devlet üszerinden dolandırıcılık yapmak isteyen siteler var. Bu siteelr sanki turkiye.gov.tr sitesi gibi e-devlet le ilgili başlıklar kullanıyor ve insanları dolandırıyor. Ondan dolayı, internet okuyucularını dolandırmak, yönlendirmek isteyen internet sitelerine özellikle haaber sayfalarına dikkat edilmeli. Tüm insanlar uyanık olmalı. Böyle sahtekar haber siteleri Afyon'da da var. Afyon'da yayın yapan bazı haber siteleri, adı başka ama "afyon haber" başlığını kullanıyor, kendi markasını, adını başlıkta kullanacak güvene ve şerefe sahip olmayan böyle siteleree itibar edilmemeli.

Buradan Afyon'la ilgili haber yapan internet sitelerine çağrıda bulunuyoruz: Dürüst olun, ahlaklı olun. Önce kendi adınızı, markanızı, logonuzu sitenizin başlığına, açıklamanıza yazın. İnsanlar, sizin markanızı, adınızı yazarak sitenize ulaşsın!..

Buradan internet okuyucusuna isteğimiz, lütfen aramalrda ziyaret edeceğiniz sitenin adına logosuna bakın. İlgili site dolandırıcı olabilir, istediğiniz gerçek ve orijinal siteye gitmek için sitenin logosuna bakın, dolandırılmayın.