Afyonkarahisar Belediyesi arama kurtarma ekipleri Gaziantep deprem bölgesine yardıma gitti. AFAD koordinasyonunda çalışmalara katılan Afyonkarahisar Belediyesi arama-kurtarma ekipleri Gaziantep’in İslahiye ilçesinde enkaz altında kalan anne ve bebeğini sağ kurtardı.

Depremin hemen ardından arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için Afyonkarahisar’dan afet bölgesine gönderilen ekiplerimizin enkaz altında sürdürülen çalışmalarından sevindirici bir haber geldi. Bölgeye ulaşan ekiplerimiz Gaziantep’te bir anne ve bebeğini apartman enkazı altından saatler sonra sağ bir şekilde kurtardı. O anlarda sevinç çığlıkları yükselirken, anne ve bebeği kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Depremin yaşandığı Gaziantep'in İslahiye ilçesinde belediye ekiplerimiz göçük altında kalan anne ile birlikte bebeğini kurtararak, sağlık ekiplerine teslim etti. Anne ve bebeğe geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bölgede canla başla çalışan ekiplerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.