4688 sayılı sendikalar kanunu gereği Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan yetki tespit toplantısında Afyonkarahisar'daki eğitim çalışanlarının sendikalarının üye sayıları belirlendi.

Buna göre, Afyonkarahisar ilinde Eğitim Bir Sen'in üye sayısı 5587 olurken Türk Eğitim Sen'in 2088, diğer sendikaların ise 454 olrak belirlendi.

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan "Temellerinde bir avuç idealist insanın emek ve gayretlerinin bulunduğu Eğitim Bir-Sen’in, Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi olarak üye sayımızı 5587’ye çıkararak yetkimizi perçinledik. 24 Mayıs 2021 tarihinde imzalanan mutabakatla merkez ilçe başta olmak üzere, 17 ilçemizin tamamında Eğitim Bir-Sen’in yetkili sendika unvanı bu yıl bir kez daha tescillendi. 4688 sayılı sendikalar kanunu gereği Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan yetki tespit toplantısı neticesinde Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube olarak, toplamda 5587 üye sayısıyla en yakın rakibimize 3499 fark attık. Soylu Mücadelemizde İstikrarlı Büyümemiz Devam Ediyor. Soylu mücadelimizde devam eden istikrarlı büyümemiz; yolumuza takoz koymak isteyenlere verilen en güzel cevap, eğitim çalışanlarının haklarını gündelik hesaplara kurban etmeye çalışanlara atılan yerinde bir şamar, sendikacılığı çamur atmaktan ibaret zanneden, kırıp döken anlayışa verilen önemli bir ders olmakla beraber, inanmışlık ve adanmışlıkla harmanlanan teşkilatçı anlayışımızın, tek yürek olan 5587 kardeşimizin başarıya attığı ortak imzasıdır. Çözüm Odaklı ve Üyelerimizi Merkeze Alan Çalışmalarımızla Mücadelemize Devam Edeceğiz. Yetkinin ve inanmışlığın getirdiği gücümüzle bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmeye ve ilimizin eğitimde hak ettiği yeri bulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimiz gibi, milletimizin değerlerine ve memleketimizin istikbaline harp ilan edenlerle mücadelemize; milletimizin değerlerine ve memleketimizin istikbaline kastedenler tarihin karanlık sayfalarına gömülene kadar kararlılıkla devam edeceğiz. İlkeli sendikacılık zemininde istikrarlı büyümeyi sağlamış durumdayız. Eğitim Bir-Sen’in bugün ulaştığı noktada yakalanan başarı tesadüf değildir” diyerek bu durumu paylaştı.