Afyonkarahisar Valiliği, 2022 Yılı Açık Hava Toplantı Yerleri ile Yürüyüş Güzergahları konusunda bir açıklama yaptı.

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

Afyonkarahisar Valiliği, 2022 Yılı Açık Hava Toplantı Yerleri ile Yürüyüş Güzergahları konusunda bir açıklama yaptı.

BİLGİLENDİRME AÇIKLAMASI ŞÖYLE:



A- AÇIK HAVA TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHLARI

1 - CUMHURİYET MEYDANI (ANIT PARK ÖNÜ)

  1. Toplantı (Miting) alanı : Vilayet kavşağı, Anıt Park, ile Gazlıgöl Caddesi ile Milli Birlik Caddesinin kesiştiği kavşak arası ( Cumhuriyet meydanı ) toplantı alanıdır.
  2. Toplanma alanı              : İlimiz Alpaslan Türkeş Bulvarı ile Gazlıgöl Caddesinin kesiştiği Demiryalayan Türbesinin bulunduğu kavşak toplanma alanıdır.
I- Alternatif Toplanma alanı        : İmaret Camii yanında bulunan hamam, Şeker Bank ile Bizim dönerci arasında kalan alan toplanma alanıdır.
2- Alternatif Toplanma alan      : 2.Dumlupınar Caddesi ile Osman Atilla Caddesinin kesiştiği nokta ile Yalova – Kaptan İş Merkezi önünde bulanan alan toplanma alanıdır.
  1. Dağılma alanı                  : Cumhuriyet meydanı ve alana çıkan sokaklar ve caddeler dağılma bölgesi olacaktır.              
  2. Yürüyüş güzergahı               : Toplanma alanından hareketle Gazlıgöl Caddesini takiben Cumhuriyet meydanında (Anıt park önü) son bulan güzergahtır.
I- Alternatif Yürüyüş Güzergahı   : Toplanma alanından hareketle Milli Birlik (Bankalar) Caddesini takiben Cumhuriyet meydanında (Anıt park önü) son bulan güzergahtır.
 

2- FATİH KAVŞAĞI ( PAZAR YERİ )

a- Toplantı (Miting) alanı                     :Taş ocakları yolu ile Şeyh Şamil Bulvarının kesiştiği köşede bulunan Pazar yeri toplantı alamdır.
b-Toplanma alanı                             :Adnan Menderes Bulvarı ile Kocatepe Caddesinin kesiştiği nokta ile Mithat Paşa Caddesi ile Fatih Gümüş Caddesinin kesiştiği Kocatepe parkı ile Karayolları Şantiyesinin arasında kalan alan toplanma alanıdır.
  1. Dağılma alanı                    :Pazar yerine çıkan sokaklar ve caddeler dağılma bölgesi olacaktır.
  2. Yürüyüş güzergahı                    :Toplanma alanından hareketle Kocatepe Caddesini takiben Fatih kavşağı Pazar yerinde son bulan güzergahtır.

       3- MENDERES BULVARI PTT BİNASI ÖNÜ (ERKMEN KASABASI)

  1. Toplantı (Miting) alanı            : Menderes bulvarı PTT binasının önü ile Hacı baba, Sayı oğlu,Yukarı Çeşme ve Yıldız sokaklarının caddeye çıkan alan toplantı alanıdır.
  2. Toplanma alanı                     : Doç. Dr. Sait AÇBA Caddesi ile Belediye Binası yanındaki kavşak toplanma alanıdır.
  3. Dağılma alanı                               : PTT binası önünde bulunan toplantı alanına çıkan sokaklar ve caddeler dağılma bölgesi olacaktır.
  4. Yürüyüş güzergahı              :Toplanma alanından Doç. Dr. Sait AÇBA caddesini takiben Menderes Bulvarı PTT Binasının önünde son bulan güzergahtır.

4- AKARCAY MESİRE ALANI

a- Toplantı (Miting) alanı                 : l. Bölge Akarçay Mesire alanı (Aksu Deresi) toplanma alanıdır.
b-Toplanma alanı

c-Dağılma alanı
:İmamı Azam Camii önü toplanma alanıdır
:Akarçay Mesire alanına çıkan sokaklar ve caddeler
dağılma bölgesi olacaktır.
d- Yürüyüş güzergahı                          :Toplanma alanından İmamı Azam Cami önünden Cahar Dudayev Caddesini takiben Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kavşağında son bulan güzergahtır.

         B – BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK YERLER
           
  1. Zafer Müzesi (Cumhuriyet Meydanı)
  2. İstasyon Gar Önü Meydanı
  3. Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı Önü                                                                                               

 

           C- PANKART VE AFİŞLERİN ASILACAĞI YERLER

Yukarıda belirtilen yerlerde yapılacak Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri ile alakalı olarak yapıştırılacak ve asılacak afiş ve pankartların, Belediyece kurulan ve müsait olan billboardlar ve panolara, toplantı alanlarında yapıştırılacak ve asılacak afiş ve pankartların da program hitamı temizlenmek kaydıyla toplantı (miting) alanlarında bulunan direkler ve müsait yerler olarak belirlenmiştir.
    Bu karar yayımından 15 gün sonra yürürlüğe girecektir.