Afyonkarahisar’da yaklaşık 350 öğrenci servisinin olduğunu belirten Minibüs ve Otobüs Servisçiler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Çevik, okul servislerinde dikkat edilen noktaları anlattı. Çevik, kendilerine emanet edilen çocukların onlar için çok önemli olduğunu belirterek şunları dile getirdi. “Afyonkarahisar’da 356 tane servis aracı var. Bunlarla yaklaşık 25 öğrenci okullara, okullardan evlerine taşınıyor. Biz servis esnafı olarak ailelerin üzerinde dikkatle durduğu tüm noktaları özenle belirliyoruz ve çok dikkat ediyoruz. Özellikle araçlarda emniyet kemeri takılması, araçların yeni ve sürücü ile hosteslerin ehliyetli ve işin uzmanı olmalarına çok dikkat ediyoruz. Çünkü biz insanların canlarını taşıyoruz. Onların sağ salim evlerinden okuluna, okuldan evlerine ulaştırmak için azami gayret gösteriyoruz. Bu konular içinde özellikle şoför seçimlerine çok dikkat ediyoruz. Bu işe uygun olmayan kişileri tüm esnaf arkadaşlar olarak aramızda barındırmamaya özen gösteriyoruz. Çocukların aileler dışında kimse teslim edilmemesi konusunda kesin kurullarımız var.

Öğrenci servislerindeki iyileştirmeleri bakanlığın kuralları ve ailelerin önem sırasına göre her zaman değiştirdiklerini ve geliştirdiklerini belirterek, “Araçlarımızı bakanlığımızın talimatları ve kuralları doğrultusunda sürekli değiştiriyoruz. Aileler de buna çok dikkat ediyor. Biz sürücü ve hosteslere yönelik eğitimler düzenliyoruz. Eğitim yılı başında ve yıl içinde yaşanan sorunlar doğrultusunda tüm çalışanları eğitimden geçiriyoruz. Bu eğitimlerin de büyük faydasını görüyoruz. Araçlardaki hostes ve şoförlerinin ikinci velileri olarak görüyoruz çocukların. Ailelerin güvenlerini hiçbir zaman boşa çıkarmamak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Gerek sigorta gerekse şoför ve hostes eğitimlerini yerine getirdiklerini de sözlerine ekleyen Çevik, servis ücretlerinde artış yaşandığını ve bu artışı ekonomik şartları göz önüne alarak gerçekleştirdiklerini de söyledi. Çevik, şunları söyledi: “Son iki yıl içinde gelişen ekonomik şartlarla birlikte bazı sıkıntılar oldu. Vatandaşlarda bu ekonomik gelişmelerden etkileniyor. Biz araçlarımızın bakım ve finansman ücretlerini giderebilmek, maliyetlerimizi karşılayabilmek için her belirli oranlarda zam yapıyoruz. Zam yapmadan önce Şoförler odası, Ticaret ve Sanayi odası gibi kurumlardan fiyat artışı ile ilgili bilgi ve öneri alıyoruz. Bu sene enflasyon oranında zam yapılması yönünde bir karar alındı. Ama biz enflasyon oranın altında bir oranda zam yaptık. Çünkü aileler de ekonomik gelişmelerden etkileniyor. 2-3 çocuk birden servise verdikleri çocukları oluyor. Fiyat artışını makul bir seviyede tutarak bir miktar artış yapıldı. Servislerle ilgili kayıtlar başladı. Ailelerin okullar açılmadan servis kayıtlarını yaptırmalarını istiyoruz. Umarız bu yıl da kazasız bir eğitim yılı geçiririz.”

Odak Gazetesi