AFSÜ’de Trafik Kazaları ve Doğal Afetlere Yaklaşım konusu tartışıldı. AFSÜ Afetlerde Toplanma ve Arama Kurtarma Topluluğu (ATAK) tarafından Zafer Sağlık Külliyesi Yeşil Salonda düzenlenen panele akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.





Panel öncesinde bir selamlama konuşması yapan ATAK danışmanı Doç. Dr. Mehmet Nuri Konya, ATAK olarak temel hedeflerinin Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm kesimleri bilinçlendirmek, doğal afet ve trafik kazaları başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren olaylarda ön safta yer almak olduğunu söyledi.

Bu amaçla yaptıkları ilk toplantıda AFSÜ’nün değerli hocalarının katılımı ile geniş kapsamlı bir etkinlik planladıklarını ifade eden Doç. Dr. Konya, acil yaklaşım, sıvı replasmanı, radyolojik değerlendirme, ortopedi, genel cerrahi ve beyin cerrahi yaklaşımı ile antibiyotik profilaksisi konularında yetkin hocaların konuşacağı toplantının faydalı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Panelde Dr. Neşe Nur User “Olay Yeri Yönetimi”, Dr. Serkan Gökaslan, “Şok Sıvı Elektrolit Dengesi”, Dr. Çiğdem Gökaslan, “Radyolojik Görüntüleme”, Dr. Petek Konya, “Antibiyotik Profilaksisi”, Dr. Serhat Yıldızhan, “Kafa Travmalarına Yaklaşım”, Dr. Murat Akıcı, “Genel Cerrahi Yaklaşımı”, Dr. M. Gazi Boyacı, “Omurga Travmalarına Yaklaşım” ve Dr. Murat Yeşil, “Ortopedik Yaklaşım” başlıklı sunumlarını yaptı.