AK Parti  Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın katıldığı bir televizyon programında “AFJET ile SANJET'i kıyaslamasına Sandıklı'dan cevap geldi!..


İŞTE O CEVAP!..

1994 yıllında bir hayal olarak kurulan SANJET, Sandıklı halkının engin ufkunun bir eseridir.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz belediye eski başkanı Murat Akşit'in ve o zamanki ekibinin üstün gayetleriyle başarılmış ve sonra göreve gelen bütün başkanların taş üstüne taş  koymasıyla şimdiki durumuna gelmiş büyük bir eserdir.Türkiye’de bulunan jeotermal seraların %35’nin Sandıklı’da olduğunu düşünüldüğünde SANJET yatırımlarını kendi öz sermayesinden karşılayıp 100 m2 bazında 30 bin konut ısıtan, toplam 1.020.000 m² teknolojik seranın ısıtılmasıyla bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayan ayrıca istihdam oluşturan örnek bir kuruluştur.

SANDIKLI HER DEVİRDE TARİH YAZMIŞTIR

Osmanlı zamanında Sultan 2. Mahmud döneminde, Ruslarla yapılan savaşın kaybedilmesi üzerine devletin ödemesi gereken tazminatı ilçe halkının karşılamasından dolayı adına altın basılmış bir şehirdir Sandıklı. Ayrıca Cumhuriyetin ilk yıllarında devletine iki uçak hediye etmesiyle yüce gönüllü olduğu kanıtlayan Sandıkĺı halkı, yine kimseden destek almadan SANJET'i kurarak kendisini bir kez daha kanıtlamıştır.

SANJET KİMSEDEN DESTEK ALMADAN KURULMUŞ BİR ŞİRKETTİR

AFJET’le SANJET’i kıyaslamaya çalışan kişilerin önce AFJET'in ve sonra SANJET'in ortaklarına bakması gerekiyor. AFJET Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin %59,42, Afyonkarahisar Belediyesinin % 26,66, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının %6,03 ve diğer küçük ortaklıkların %7,89 payı ile kurulmuştur. SANJET ise  %99’u Sandıklı Belediyesinin olup vatandaşına verdiği hizmetle elde ettiği gelirle yaşamını devam ettiren bir şirkettir.

AFJET'le SANJET'i KIYASLAMAK KİMSENİN İŞİNE YARAMAZ

AK Parti  Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya katıldığı bir televizyon programında “AFJET ile SANJET'İ kıyaslayarak AFJET'in daha ucuz ısıttığını söyleyerek, Afyon merkezde  kullanılan yeraltı kaynak sularının yer altına tekrar verilmediği taktirde iler ki yıllarda sıktı çekilebileceğini” söylemişti. Reenjeksiyon kuyuları açmak ve kullanılan suları tekrar yer altına basmak artı bir maliyet ister. Sandıklı da SANJET  Reenjeksiyon kuyularını açmış ve tekrar suları geri basmak suretiyle gelecek nesillere bir miras bırakmış ve bundan oluşan masrafları göz önünde bulundurmadan vatandaşına kesintisiz hizmet veremeye devam etmiştir. Böyle talihsiz görüşler bildirmekle iki kurumu hem eleştirerek hem de kıyaslayarak karşı karşıya getirmesi kimsenin işine yaramaz.  Kaldı ki, iki  kurumda bir birinden destek alan, görüşlerini ve tecrübelerini paylaşarak Afyonkarahisar'ın ismini jeotermal alanda dünyaya duyuran nadir ve örnek projelerdendir. Sandıklı halkı basında çıkan haberlerle AFJET’le SANJET'i kıyaslayarak karşı karşıya getirmeye çalışanların  "SANJET’in yatırımlarına ne faydası dokundu da eleştiriyorlar, bize gölge etmesin başka ihsan istemiyoruz" diyorlar.

AFJET ISINMADA AYRI, ELEKTİRİKTE AYRI TAHSİLAT YAPIYOR

AFJET abonelerinden ısınma bedeli ayrı elektrik ücretini ayrı tahsil ettiğinden ısınma bedeli elektrik hariç olmasından dolayı ucuz gibi gözükse de SANJET'in böyle bir uygulamasının olmamasından dolayı hesaplamada sadece ısınma bedellerine bakıldığından SANJET'in AFJET 'ten daha da ucuza ısıttığını basın açıklamalarında gözükmektedir.