AFJET AFYONSPOR-MANİSASPOR MAÇ KRİTİĞİ



Lokman ÖZKUL'un yazısı...

www.afyonsporhaber.com



Manisa’ya Gücümüz Yetmedi





Güzel bir Kasım pazarında,namağlup lig lideri Manisaspor ile karşı karşıya geldik.



10 Kasım olduğundan dolayı, iki takım da ‘Özlemle Anıyoruz ‘ pankartıyla beraber sahaya çıktılar. Tribünlerde de ‘Kasım’da Aşk Başkadır Çünkü Bize Ölümsüz Aşkı Hatırlatır’ pankartı açıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü biz de saygıyla anıyoruz.







Maça biz baskıyla başlayalım derken Manisaspor tam saha baskıyla başladı, top çıkarmamızı engellemeye çalıştılar ve hataya zorladılar. Kimi zaman başarılı da oldular. İki takım da gole kadar net pozisyon bulamadı. Maçın 37. dakikasında, Manisaspor soldan gelişen atakta,içeriye yapılan orta sonucu Manisaspor santraforu Serdar Deliktaş’ın kafasıyla golü buldu 0-1.



Bu gol bizi oldukça afallattı. Ardından iki tane net pozisyon verdik. İlk pozisyon kalecinin üzerinden hafif aşırtma ile direğin hemen yanından auta çıktı. İkinci pozisyonda kalecimiz başarılıydı. Bu pozisyonlarda Tayfun ile Caner çok aksadı. Orta sahada top yapamadık yeteri kadar, sakat olan Doğan’ın eksikliğini çok hissettik. İleride yeteri kadar çoğalamayınca pozisyonlar da bulamadık. Maçın ilk yarısı Manisaspor’un oyun üstünlüğünde 0-1 tamamlandı.







İkinci yarıya taraftarımızın da desteğiyle baskı kurarak çıktık. Manisaspor’u sağdan soldan ortadan bunalttık lakin net pozisyonlar bulamadık. Manisaspor da kontralarla çıkıyordu ve tehlikeli pozisyonlar oluşturuyordu. İlk değişikliğimizi İsmet’in yerine Bayram’la yapmıştık ikinci değişikliği de İlker’i alıp Aykut Çift’i oyuna alarak yaptık.



64 te geri pası kapan Çağrı, Manisaspor’u 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Çok ucuz bir goldü böyle goller yenmemeli. Aykut Çift’le bulduğumuz gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Sağdan kazanılan serbest atış sonrası yapılan ortada Aykut Uluç’un yatarak kafa vuruşu direğin hemen yanından auta çıktı. Geri kalan sürede gol girişimlerimiz sonuç vermedi, Manisaspor da hızlı kontrataklarla 3.golü aradı onlar da bulamadı ve maç 2-0 Manisa ekibinin üstünlüğüyle sona erdi.







Açık söylemek gerekirse Manisaspor’a gücümüz yetmedi. Manisa çok diri takım, Nizamettin Çalışan yönetiminde takım oyunu oynadılar. Serdar Deliktaş en iyileriydi. Çağrı da iyilerdendi Manisa adına.



Bizde ise oyuncularımız iyi niyetle mücadele etti ama bu ligin açık ara favorisi Manisaspor. Yenenezmiydik veya berabere kalamazmıydık? Olabilirdi elbette ama özellikle Doğan’ın eksikliği kendini çok bariz gösterdi. Sağlık olsun Manisaspor’a kaybetmek normal sonuç ama herşeyden önce inanmak gerekir. Futbolcularımızda da maça dair inancı da çok az gördüm.



Klasik tabirle önümüzdeki maçlara bakalım..



Lokman Özkul

Spor Yazarı ve Yorumcu

​​​​​​​www.afyonsporhaber.com