Bölgesel Lige terfi eden ve transfer çalışmalarında bir hayli hızlı olan AFJET Afyonspor’un genel kurul toplantısı
AFJET Genel Müdürlük binasının sosyal tesisler bölümünde yapılırken Salih Sel Başkanlığı’ndaki tek liste kabul gördü AFJET Sosyal Tesisleri’nde yapılan genel kurul toplantısı divan kurulu üyeleri seçimiyle başlarken saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Kulübün gelir toplamı, gider toplamı ile toplam borcu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yedek üyeler belirlendi. Yapılan kongrede toplam 44 kişilik isim listesinin 25 kişisi katılırken çoğunluk sağlandı.
“İLK MAÇIMIZI DİNAR’DA
OYNADIK BERABERE KALDIK”
Dilek ve temenniler kısma ilk konuşmacı olarak üyelere hitap eden AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, “Değerli AFJET Afyonspor üyeleri, ilk kongremizi gerçekleştiriyoruz ben kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biliyorsunuz geçtiğimiz sene Sahipataspor’un ismini değiştirerek AFJET Afyonspor olarak Süper Amatör Ligde yer aldık ve hepinizin de malumu olduğu üzere ilk maçımızı Dinar’da oynadık berabere kaldık ondan sonraki bütün maçlarımızda çok iyi neticeler alarak namağlup olarak tamamladık.” ifadesini kullandı.
“GECE YARISI OPERASYONU DEĞİL GÖRÜŞMEK TERAVİH NAMAZINDAN SONRA MÜMKÜN OLUYOR” Oyuncuların akşam saatlerinde Afyonkarahisar’a geldiklerini ve onlarla ancak teravih namazından sonra görüşebildiklerini belirten Başkan Sel, “Bizden sonra gelen Demirspor’un bizimle arasında 24 puan fark vardı ve ben ilk kurulan yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımıza, hocamıza ve futbolcu kardeşlerime çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu dönemde de BAL Liginde başarılı olmak için kolları sıvadık. Şu ana kadar 7 transfer yaptık, inşallah bugünden itibaren tekrar transferlerimiz devam edecek. Bazen basın mensuplarımız soruyor, yaptığımız transferleri gece yarısı operasyonu olarak nitelendiriyorlar. Bu çalışmalarımız gece yarısı operasyonu değil, Ramazan ayı olması nedeni ile oyuncularımız genellikle akşam saatlerinde geliyorlar. Görüşme imkânımız ancak teravih namazından sonra mümkün oluyor.” şeklinde konuştu.
“BİZ BU STADI AFYONSPOR’A
TAHSİSİ İÇİN 7 DALDA
FAALİYET GÖSTERİYORUZ”
Yeni sezona yeni spor kompleksi ile başlanması için 7 dalda faaliyet gösterdiklerini Sel, “Daha hızlı ilerleyebilmemiz için inşallah bu sayıyı 5’e düşürüyoruz. Biliyorsunuz yeni stadımız en geç Eylül ayında faaliyete geçecek. Biz bu stadı Afyonspor’a tahsisi için 7 dalda faaliyet gösteriyoruz. Esas ana hedefimiz, futbol takımımızı en kısa sürede yani 2023 yılına kadar inşallah Süper Lig’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için sağ olsun AFJET sponsor oldu, geçen sene yeni yapılanma olduğu için demirbaş alımları, forma alımları gibi giderlerimiz oldu ancak bu maddiyattan elimizde yüzde 20 gibi bir kısım kaldı. İnşallah bu sene de gerekli miktarı AFJET sponsorluğuna ayıracağız ve hedefimiz bu sene ara vermeden 3’üncü Lig’e terfi etmek. Gelen sporcular ile yaptığımız görüşmelerden de anlıyoruz ki, 3’üncü Lig kalitesi BAL Liginin başa oynayan takımlarından çok daha düşük ve maliyetlerinin de daha düşük olduğundan bahsediyorlar gelen oyuncularımız. Bundan sonra görev alacak arkadaşlarımıza beraberce güzel bir sezon geçirmemizi diliyorum.” dedi.
“AFJET’TEN ISINMA BEDELİNE
BU SEZONDA ZAM YOK”
Halkın AFJET zamlarına yönelik tepkilerini hatırlatan Sel, “Biz her şeye rağmen Afyonspor kuruldu dedik. Bu sene zam yapmayacağız. Bu sene ilk defa tarihinde AFJET Afyonspor kurulduğu için biz zam yapmadık ve sponsorluk bedeli de bu gelen ısı bedellerinden karşılanmadı bizim şirketimiz Türkiye’de örnek gösterilen bir şirket. Tek elden ısıtmada dağıtım yapılıyor ondan dolayı bize çeşitli şehirlerden özel şirketlerden proje yapmak için müracaat ediliyor ve biz sponsorluk bedelini o projelerden karşıladık. Buradaki teknik arkadaşlarımıza ben çok çok teşekkür ediyorum, onlar zamanlarından fedakârlık ederek böyle kazançlar sağladılar bize. Bundan doları bize destek veren AFJET yönetim kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buradan hiçbir zorluk çıkarmadık biz inşallah hedefimiz dediğim gibi amacımız AFJET Afyonspor’u Süper Lig’e çıkarmak. Biz normalde hiç ara vermeden hesap yaptığımızda 2019 yılı yapıyordu. Her ihtimale karşı yol kazaları olabilir diye bunu 4 yıl daha uzattık en geç 2023 yılında ilimizde Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı, Galatasaray’ı ve diğer takımlarını seyredeceğiz. Afyonlu iş adamlarımızın da desteğini şuan için istemiyoruz ilk etapta herkes görsün ve fair-play’a yakışır bir takım kurma gayesi içerisindeyiz.” ifadesine yer verdi.
“ŞAHSIM ADINA KATKISI BULUNAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”
Sahipataspor’un AFJET Afyonspor olarak yapılanmasına katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sunan Afyonkarahisar Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan, “Burhanettin beyin talimatı sonrasında buradaki bazı arkadaşlarımız ile AFJET Afyonspor’un kurulmasında hepimiz katkıda bulunmak üzere çalışmalara geçtik. Bu takımı oluştururken bize çok büyük fedakârlıklar yapan Sahipataspor yetkililerinin çok büyük emekleri olmuştur. Bu fedakârlığı yapmasalardı AFJET Afyonspor adında bir takım olmamış olacaktı. Bundan evvel Sandıklıspor olsun, Emirdağspor, İscehisarspor olsun bu takımlar ile temasa geçilmiş olup hiçbirinden olumlu bir netice alınamadığı için sağ olsunlar Kemal ve Ali kardeşimiz bu takımı Afyon kamuoyuna hediye ettiler diyebilirim. Ben şahsım adına katkısı bulunan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.
“BU TAKIM AFJET’İN MALI DEĞİL
HALKIMIZIN TAKIMIDIR”
AFJET Afyonspor’un AFJET’in malı olmadığını ve Afyonkarahisar halkının takımı olduğunun altını çizen AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk; “Biz AFJET Afyonspor kurulduğunda bize sponsorluk teklifi geldiğinde özellikle bu sponsorluktan doğacak maddi külfeti kendi abonelerimize yansıtmamak için, çok çaba sarf ettik ve hatırlarsanız basında da yansıtılmıştı ilk defa kendi abonelerimize AFJET’ten zam yapılmadı. İnşallah önümüzdeki dönemde maliyetler artmaz ise yönetim kurulumuz bu durumu değerlendirecektir. Biz geçtiğimiz sezonki AFJET Afyonspor’daki giderler için bizim el emeği göz nurumuz projelerimiz var. Özellikle teknik arkadaşlarımız ve bizzat kendi şahsımızın, buradan finanse edildiği bundan sonra kendi imkânlarımız dâhilinde finanse edilecek. Biz özellikle gerek sera yatırımı olsun gerek diğer yatırımlar olsun bazı illerde de şirketimiz büyük projeler yaptı; bu projeler ile ilgili artı değerler sağladı bu değerlerden karşılandı. Bundan sonda gücümüz yettiği sürece buna devam edeceğiz fakat bu takım AFJET’in malı değil halkımızın takımıdır” ifadelerine yer verdi.
Son olarak söz alan Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Mühsürler ise; “ Ben Yusuf bey ve Salih beyin sözlerine katılmıyorum. Bunun sebebi ise, AFJET’te Afyon’un malı, AFJET Afyonspor’da Afyon’un malı. Bizde Yusuf ağabeyim ile beraber kömürün ve AFJET’in maliyetlerini hesaplıyoruz AFJET’e geçmek için Ticaret Borsasına da rica ediyoruz biz. Biz önümüzde bakalım AFJET Afyonspor’u Süper Ligde görmek istiyoruz” diye konuştu.
>> Kocatepe Gazetesi – Ali Fuat Güçlüer’in haberi