Birleşmiş Milletler öncülüğünde son dönemlerde geliştirilen yeni afetler politikası ile birlikte 13 Ekim tarihi ‘Uluslararası Doğal Afetlerin Azaltılması Günü olarak tanımlanmıştır. Bilindiği üzere doğa olaylarının afet olarak nitelenmesi ancak insanoğlunun bu olaylardan son derece olumsuz etkilendiği haller için geçerli olmaktadır.

Bu gerekçeden hareketle Birleşmiş Milletlerce oluşturulan temel politikalara paralel olarak ilan edilen ;Uluslararası Doğal Afetlerin Azaltılması Günü uluslararası düzeyde belirlenmiş temel politikalara uyulması konusunda gerekli kamuoyu desteğinin yaratılması amacıyla gündeme getirilmiştir.

Bu kapsamda Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Cumhuriyet Mahallesinde hizmet veren Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde AFAD Müdürlüğü tarafından Afetlere karşı Gençler bilinçlendirildiler. 13 Ekim Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü Kapsamında AFAD personeli sosyal hizmet uzmanı Çetin Öztürk tarafından “Afetzedenin Psikolojisi” , Eğitim Uzmanı Uğur Çetinkaya tarafından “Temel Afet Bilinci” konularında gençlik lideri ve 35 gence eğitim verildi.

Yapılan eğitim çalışması ile gençler afet öncesi, afet esnasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler konusunda yeterli düzeyde bilgi sahibi olmuşlardır. Gençler merak ettikleri konularda uzmanalar sorular sorarak öğrendikleri bilgileri pekiştirmişlerdir.

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi ve AFAD Müdürlüğünün işbirliği içinde yapılan bu çalışma ile afetlere hazırlık ve risk azaltma çalışmaları çerçevesinde; gençlere afet bilincinin yerleşmesini ve “Afete Hazır Türkiye” olarak, afet zararlarının minimum seviyeye indirgenmesine katkı sağlanmıştır. Serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal vb faaliyetler ile verimli geçirmek isteyen gençlerimizi Cumhuriyet Mahallesinde hizmet veren Afyonkarahisar Gençlik Merkezine bekliyoruz.