Ligin ilk yarısında farklı nedenlerle tribündeki yerini boş bırakan AFYOK taraf grubu 19 Ocak’ta oynanacak olan İstanbulspor maçıyla birlikte yeniden tribündeki yerini alma kararı aldı.

 
Spor Toto 1. Ligde mücadele eden AFJET Afyonspor, Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde mücadele eden Afyon Belediyespor ve Voleybol Efeler Ligi’nde mücadele eden İkbal Afyon Belediye Yüntaşspor’un ikinci yarı mücadeleleri için taraftarlar birlikte hareket etme kararı aldı. Son dönemlerde tribündeki yerlerini boş bırakan AFYOK taraftar grubu yeniden tribünlerdeki yerini 19 Ocak Cumartesi günü oynanacak olan İstanbulspor maçıyla birlikte almaya hazırlanıyor.

“BU BİRLİKTELİK TAKIMLARIMIZA GÜÇ KATACAK”

AFYOK grubunun tribünlere dönmesine öncülük eden TSYD Başkanı Nadir Güzbey’de yapılan görüşmeler sonucunda taraftar gruplarının birlikte hareket etme kararı almasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Güzbey; “AFJET Afyonspor ve diğer takımlarımızın başarısına taraftar desteği ile katkı sunulması önemliydi. Kısa süreli bir ayrılığın ardından AFYOK grubunun yeniden tribüne dönme kararı ve AFTADER grubu temsilcilerinin de desteği kentin spor faaliyetlerinde birlik olması noktasında önemliydi. Bu birlikteliği sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Afyonkarahisarlı taraftarlarımızı da eşleri ve çocuklarıyla birlikte davet ediyorum. Passoligi olmayan taraftarlarımız için Store 3’te kısa sürede kimlik fotokopisi ve 1 adet fotoğrafla kısa sürede kartları hazırlanıyor. Bilet fiyatları da oldukça uygun. Tüm halkımızı takımlarımıza destek olmaları için tribünlere davet ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tribünlerde sporda şiddet ve holiganizme asla müsaade edilmeyeceğinin de bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

“TAKIMIMIZ İÇİN TRİBÜNE DÖNME KARARI ALDIK”

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Nadir Güzbey’in girişimleriyle geçmişte yaşanan sorunların çözümü nün ardından olumsuzluklara karşı AFYOk Taraftarlar derneği önlem alacak. AFYOK Taraftarlar Grubu Başkanı Hüseyin Arıcan, geçmişte sistemden dolayı yaşanan sorunlar nedeniyle ayrıldıkları tribünlere yeniden dönerek takımlarına destek vereceklerini söyledi.



Arıcan; “Uzun bir süredir tribünde değildik. Şehrimizin güzide ve değerli insanlarının girişimleri ve destekleriyle beraber bizlerin tribüne dönmesine vesile oldular. Bizde bu desteklere kayıtsız kalamayacağımızı beyan ederek grubumuzdaki hiçbir olumsuzluğa müsaade etmeyeceğiz. İnşallah sahamızda 19 Ocak’ta oynayacağımız İstanbulspor maçında tribünde yerimizi alacağız. Tribünde destek vereceğimiz kulüp şehrimizin kulübü. İçeride ve dışarıda her zaman destek olduk. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Takımımızın şu anki durumundan tüm Afyonlular gibi çok memnun değiliz. Ancak yeni yapılan transferlerle birlikte inşallah ikinci yarıda takımımızın layık olduğu yerlere tüm Afyon halkıyla beraber vereceğimiz destekle gelecektir. AFYOK Grubu olarak bizlerde AFTADER Grubundaki arkadaşlarımızla beraber destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

“AFYOK’UN TRİBÜNLERE DÖNMESİNDEN MUTLUYUZ

AFTADER Taraftar Derneği Başkanı Hakan Türkmen’de düzenlenen basın toplantısında taraftarlara destek veren il protokolüne teşekkür ederek başladı. Türkmen; 2018-2019 sezonunun ikinci yarısı 19 Ocak’ta oynanacak olan İstanbulspor maçı ile başlayacak. AFJET Afyonspor’umuz da inşallah yeni transferlerinin de takıma katkısıyla birlikte inşallah üst sıralara doğru yükselişe geçecek. Burada önemli olan taraftarlarımızın bir araya gelmesi, bir ve bütün olmasıdır. AFTADER derneği olarak bizleri de memnun etti. Afyonkarahisar’da sporun olduğu her yerde ve şehrin menfaatine olan her organizasyonda olmaya devam edeceğiz. Bu birlikteliğimiz takımlarımıza da güç katacak ve üst sıralarda sezonu tamamlamalarına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

“TAKIMIMIZIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

Tribün liderlerinden Melih Şallı’da düşüncelerini paylaştı. Şallı; “Biz Afyonkarahisar’ın içeride ve dışarıda iyi olması noktasında yanında olmaya çalışıyoruz ve her zaman da böyle olacağının bilinmesini istiyoruz. AFYOK Grubu olarak takımımızın ligdeki gidişatı nedeniyle tribünlerden uzaklaşmadığımızın bilinmesini istiyoruz. İçeride yaşadığımız bazı kırgınlıklar nedeniyle bu kararı almıştık. Değerli büyüklerimizin de girişimleriyle küskünlükler bitti. Artık ikinci yarıyla birlikte takımımızın içeride ve dışarıda sonunu kadar yanında olacağız. İnşallah arzu ettiğimiz ve hedeflediğimiz sıralara yükseleceğiz. Takımımıza, teknik heyetimize ve yönetimimize güveniyoruz. AFYOK Grubu olarak takımımızın her daim arkasındayız. Tüm halkımızı da hep birlikte 19 Ocak’ta takımımızın yanında olmaya davet ediyorum” dedi.

“TRİBÜNDE BİZ SAHADA PROFESYONELLER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK”

AFTADER tribün liderlerinden Kemal Durmuş’ta yaşanan gelişmelere ilişkin düşüncelerini aktardı. Durmuş; “AFJET Afyonspor kulübünün alışık olmadığı bir dönemdeyiz. 5 senede 4 şampiyonluk ve 1 ikincilik elde etmiş bir kulübüz ancak bugün ligde düşme hattında olan bir takımımız var. En üst ligin bir alt ligindeyiz ve sıralamada bulunduğumuz yeri hak etmiyoruz. Yeni transfer edilen oyuncularımız var. 19 Ocak’ta ligin ikinci yarısı başlayacak. İnşallah yeni transferlerimizle birlikte üst sıraları zorlayacağımıza inanıyoruz. Bunun için şehrimizde herkese bir görev düşüyor. Takımımız sahada ne kadar iyi mücadele etseler de tribünler boş olduğu zaman sonuç şehir için çok fazla şey ifade etmiyor. Bunun için öncelikle tribünlerin dolu olması ve tribünlerin başarıya ulaşmaya adapte olması gerekiyor. Yapılan görüşmeler sonucunda AFYOK grubu tribünlere geri döndü. Bu dönüş şehrin ve takımımızın menfaatinedir. AFTEDER’de şehrin menfaatine olan her türlü konuda üzerine düşen her şeyi yapmaktadır. Tribünler doldukça takımın şahlanışına da şahit olacağız. Bulunduğumuz lig, alışık olmadığımız skorlar olsa da başka Afyonspor yok. Öncelikle taraftarlar olarak bizler üzerimize düşeni yaparak statları dolduracağız ve takımımızı destekleyeceğiz. Geri kalanını da sahadaki profesyonellere bırakacağız” ifadelerini kullandı.

ÖNCE KORTEJ SONRA MEŞALELİ KARŞILAMA

İstanbulspor ile oynanacak olan müsabaka öncesinde bir dizi etkinlik organize edecek olan taraftarlar adına açıklamalarda bulunan Hüseyin Arıcan; “19 Ocak günü oynanacak olan İstanbulspor maçı öncesinde saat 13:00’te Yeşilyol’dan başlayacak ve eski stadyuma kadar devam edecek olan bir kortej düzenleyeceğiz. Kortejin ardından ise stada geçeceğiz ve takımımızı stada gelişinde meşalelerle karşılayacağız. Bu organizasyonu tüm taraftar grupları ve Afyonlularla birlikte yapacağız. Herkesi 19 Ocak cumartesi günü Yeşilyol’a bekliyoruz" dedi.



Kaynak: ODAK Gazetesi