Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ramazan Bayramı’nda ve bayram sonrasında Afyonkarahisar’da 25 adet projenin temel ve açılışını gerçekleştireceği bildirildi. Zafer Haftası’nın 90. yılı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ramazan Bayramı’nda ve bayram sonrasında Afyonkarahisar’da 25 adet projenin temel ve açılışını gerçekleştireceği bildirildi. Zafer Haftası’nın 90. yılı kutlamaları kapsamında Baklan Eroğlu’nun 90 milyon liralık yatırıma imza atacağı belirtildi. Yatırımlarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yılını 90 milyon TL’lik yatırımla kutlayacaklarını ifade etti. 23’ü temel atma, 2’si de açılış olmak üzere 25 tesisi Afyonkarahisar’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Bakan Eroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu bayram Afyonkarahisar’da bugüne kadar yapılmamış bir şeyi yapacağız. İlimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimizde tam 25 proje ile bir şölen yaşayacağız. Bakanlığım, bakanlığıma bağlı DSİ ve ayrıca TOKİ vasıtasıyla memleketimize kazandıracağımız bu tesisler için 90 milyon TL tutarında yatırım yapacağız. Bu, Afyonkarahisar tarihinde bir ilktir ve ilkleri yapmak bizlere, yaşamaksa hemşerilerimize nasip oluyor çok şükür. Şehitler diyarı bu topraklar için daha yapacağımız çok şeyler var. Ayrıca anane haline gelen müjdelerimizi de veriyoruz. Ramazan Bayramında 3 ve Zafer Bayramında da 3 müjdemiz verilecek.”
Afyonkarahisar merkezin yanı sıra İhsaniye, İscehisar, Bayat, Sinanpaşa, Sandıklı, Başmakçı, Dinar, Çay ve Şuhut ilçelerini ziyaret edecek olan Bakan Eroğlu’nun temelini atacağı ve açılışını yapacağı tesisler şöyle:
İhsaniye Döğer Emre Göleti Sulaması, İhsaniye Bayramaliler Göleti Sulaması, İscehisar Karaağaç Göleti ve Sulaması, Bayat Bayat Göleti Rekreasyon Çalışmasının Başlatılması, Bayat Derbent Göleti ve Sulaması, Sinanpaşa Serban Göleti Sulaması Rehabilitasyonu, Sinanpaşa Kınık Köyü Taşkın Koruma Tesisi, Sinanpaşa Serban TOKİ Tarımköy 55 Konut Temel Atma, Sandıklı Karkın Göleti ve Sulaması, Sandıklı Örenkaya Göleti ve Sulaması, Başmakçı Yaka Göleti ve Sulaması, Başmakçı Yaka Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Başmakçı Çığrı Köyü Kocabey Deresi Taşkın Koruma Tesisi, Dinar Çayüstü Göleti ve Sulaması, Dinar Yıprak Göleti ve Sulaması, Merkez Çıkrık Göleti ve Sulaması, Merkez Çıkrık Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Merkez Beyyazı Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Merkez Bostanlı Çiftlik Göleti ve Sulaması, Merkez Çay, İnli Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Şuhut Kayabelen Göleti Sulaması Rehabilitasyonu, Afyonkarahisar Merkez 96 Adet Sosyal Konutun Anahtar Teslimi, Şuhut İleri İçme Suyu Arıtma Tesisi açılışı.