Hayatınızın herhangi bir döneminde, herhangi bir nedenle nakit paraya ihtiyaç duymanız çok doğal. Bu ihtiyacı karşılamak için kredi kartından nakit para çekmek ya da çevrenizden borç para istemek gibi yollar yerine daha kolay bir yolu seçebilirsiniz. Bu kolay yol da ihtiyaç kredisi kullanmaktan geçiyor. İhtiyaç kredisini de belirli şartları karşıladığınız takdirde bankanızdan alabilirsiniz. Peki, bu süreci adım adım planlayarak nasıl kolay hale getirebilirsiniz? İşte nakit ihtiyacınızı kolayca gidermek için izlemeniz gereken yol!
1. Adım: Ne Kadar Nakit Paraya İhtiyacınızın Olduğunu Tespit Edin
İlk olarak ihtiyaç duyduğunuz tutarı net bir şekilde belirlemeniz gerekiyor. Çoğu zaman tahmini rakamlarla banka kredisi talep ediliyor ancak sonrasında aslında daha fazla miktara gereksinim olduğu fark ediliyor. Bu durumda yeniden banka kredisi talebinde bulunmak istemezsiniz. Dolayısıyla başvuru yapmadan önce ne kadar paraya ihtiyacınızın olduğunu net ve doğru bir şekilde belirlemenizde fayda olacaktır.
2. Adım: Ayda Ne Kadar Geri Ödeme Yapabileceğinizi Belirleyin
İkinci adımda ise gelir durumunuzu ve mevcut giderlerinizi dikkate almanız gerekiyor. Çünkü bu aşamada aldığınız kredinin geri ödemesini yaparken sizi zorlamayacak bir tutar belirlemelisiniz. Buna göre vade seçeneklerini incelemeniz gerekecek.
Aylık taksit tutarı olarak sizi zorlamayacak miktarı bankanıza kaç ayda ödeyebileceğinizi belirlemeniz durumunda, ekonomik anlamda sıkıntıya girme ihtimalinizi ortadan kaldırırsınız. İhtiyaç kredisi geri ödemelerinde vade seçenekleri 36 aya kadar uzayabildiğinden gelir durumunuza uygun vade seçeneğine rahatlıkla yönelebilirsiniz.
3. Adım: Enpara.com İhtiyaç Kredisi Hesaplama Aracını Kullanın
Üçüncü adımda ise yapmanız gereken Enpara.com internet sitesinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz ihtiyaç kredisi hesaplama aracı ile basit bir hesaplama yapmanızdır. Bu hesaplama aracını kullanarak ihtiyacınız olan yani bankadan talep edeceğiniz kredi tutarını işaretleyin.
Sonrasında vade seçenekleri bölümünden belirlediğiniz aylık taksit tutarını yansıtan vadeyi belirleyin. Taksit sayısı bölümünde yapacağınız her değişiklikte anında aylık taksit tutarı da değişecektir. Bu sayede ne kadar kredi kullanırsanız ve kaç ayda geri ödeme yaparsanız aylık taksitlerinizin kaç TL olacağı bilgisine de anında ulaşabilirsiniz. Bu da henüz bankaya başvuru dahi yapmadan geri ödeme planı hakkında net rakamlara ve verilere erişmenizi sağlar. 
4. Adım: Başvuru İşlemlerine Başlayın
Artık tüm bilgiler netleştiğine göre başvuru aşamasına geçebilirsiniz. Bunun için Enpara.com adresinde yer alan hesaplama aracının hemen altındaki butonu kullanın. ‘‘Başvur’’ yazan yere tıklamanız durumunda karşınıza bir sayfa gelecek. Bu sayfada ilgili alanlara sırasıyla TC kimlik numaranızı, cep telefonu numaranızı ve doğum tarihinizi eksiksiz ve hatasız bir şekilde yazmalısınız. Ardından ‘‘Devam’’ yazan yere tıklayın.
5. Adım: Online Başvuru Adımlarını İzleyin
Devam bölümüne tıklamanızın ardından açılan sayfadaki kişisel bilgileri yine eksiksiz ve hatasız bir şekilde yazmanız gerekiyor. Yaptığınız kredi başvurusunda bu bilgilerin dikkate alınacağını unutmamalısınız. Dolayısıyla bilgilerde hata ya da eksik bilgi olduğunda başvurunuz anında reddedilebilir. Boş bırakılan alanlar olduğunda ise başvuru adımlarına devam edemiyorsunuz. Haliyle ihtiyaç kredisi başvurunuzun bankaya ulaşması da mümkün olmuyor.
6. Adım: Kredi Başvuru Sonucunu Bekleyin
Enpara.com, ihtiyaç kredisi kullanmanın en kolay olduğu banka seçeneğidir. Burada uzayıp giden prosedürler ile uğraşarak zaman kaybetmeniz gerekmez. İnternet sitesi üzerinden hızlı ve basit bir şekilde ihtiyaç kredisi başvuru işlemini yapabiliyorsunuz. Kısa bir değerlendirme süresinin ardından başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığı tarafınıza iletilecektir. Kredi başvurunuzun onaylanmış olması durumunda adres bilgisi ve iletişim bilgileri alanlarına geçiş yapabilir, bu alanları da eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurabilirsiniz.
7. Adım: Krediniz Banka Hesabınızda
Tüm aşamaların tamamlanmasının ardından bankadan talep ettiğiniz kredi tutarı banka hesabınıza geçiyor. İşte bu kadar kolay bir şekilde, sadece 7 adımda ihtiyaç kredisi çekebiliyorsunuz. İhtiyaç kredisi için Enpara.com’u tercih etmeniz durumunda dosya masrafı kesintisinin de önüne geçmiş olacaksınız.
Çünkü Enpara.com, kredi kartlarından ömür boyu aidat almadığı gibi, ihtiyaç kredisinde de tüketicilerden dosya masrafı yani kredi açılış giderleri masrafı talep etmiyor. Hepsinden önemlisi, hazır kredi hesaplama aracı sayesinde herkesin kendi gelir durumuna bağlı olarak taksit sayısını belirleyebilmesi ve nakit ihtiyacını karşılayacak rakamı miktarı edebilmesi de mümkün oluyor!