40 KİŞİLİK İŞE 2 BİN 40 KİŞİ BAŞVURDU
Afyonkarahisar ve Dinar Orman İşletme Müdürlüğü’ne alınacak olan 40 yangın işçisi için 2 bin 40 kişi başvurdu. Kura çekimleri, noter tarafından vatandaşların huzurunda gerçekleştirildi.
Yaklaşık 2 bin lira maaş ile 6 aylık iş için alınacak olan 40 kişilik yangın işçiliği geçici kadrosuna 2 bin 40 kişi başvurunca, alımlar kura çekimi ile yapıldı. Orman İşletme Müdürlüğü’nün bahçesinde yapılan kura çekiminde vatandaşlar isimlerinin okunmasını merakla beklerken, isimleri açıklananlar büyük mutluluk yaşadı. 6. Noter yetkilisi Adem Albayrak tarafından kurası çekilen her iş için asil ve yedek alımlarının üç katı isim belirlendi.
Yaklaşık üç saat süren kura çekimi öncesinde bir açıklama yapan Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü ile Dinar Orman İşletme Müdürlüğü’ne 20’şer tane orman işçisi alacaklarını belirtti. Çekilişlerin vatandaşların huzurunda şeffaf olarak gerçekleştiğini bildiren Kalyoncu, “İnşallah kazananlar için hayırlısı olur. Personel alımına çok başvuru oldu. Başvuranların büyük bir bölümü Afyonkarahisarlı. İnşallah istedikleri işe yerleşme imkanı bulurlar” dedi. Kalyoncu, işçi alımlarının yangın işçisi, arazöz şoförü, operatör ve haberleşme alanlarında olacağını kaydetti.
Kurada ismi çıkanlardan Muhammet Özdemir, işe alınmak için başvuru yaptığını, kurada isminin çıkmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Özdemir, mermer işçisi olduğunu belirterek, bu işin kendisi için çok iyi olacağına inandığını kaydetti.
Kurada isminin okunmasını bekleyen diğer vatandaşlar ise, beklemeye devam ettiklerini, tek isteklerinin bu işe girmek olduğunu söyledi. Başvuru yapanlar arasında bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin halk otobüslerinde çalışan kadın şoför Fulya Arnavutoğlu, altı senedir bu işi yaptığını, yine şoförlük için başvurduğunu söyledi. Kadının şoför olmasında bir sakıncanın olmadığını belirten Arnavutoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden çıkartıldıktan sonra buraya başvurduğunu ifade etti.