Tahincioğlu Basketbol Süper Lig maçında, deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşan Afyon Belediyespor, maçı 92-68 kaybetti.



Jamel Haggins ve Cemal Nalga'nın sakatlıkları, Frank Elegar'ın TOFAŞ'a geçmesi nedeniyle 3 uzunundan faydalanamayan temsilcimiz Afyon Belediyespor, geniş ve güçlü rotasyonlu Fenerbahçe karşısında son çeyreğe kadar direnmeye çalıştı. Ancak son çeyrekte fark 24 sayıya çıktı.



Afyon Belediye, Fenerbahçe'nin boyalı alan üstünlüğünü minimuma indirmek için ilk periyodun büyük bölümünde alan savunması yaptı ancak rakibini yavaşlatmayı başaramadı. Sarı lacivertliler savunmada da belli ölçüde sertlik ortaya koyunca fark açıldı. İlk çeyreği 28-16 önde bitiren Fenerbahçe asistte 10-3 üstünlük sağladı. 



İkinci periyodda Fenerbahçe boş atışları kaçırınca skor olmasa bile, oyun dengelendi. Üçüncü dakikayı 30-23 önde geçen Fenerbahçe daha doğru hücumlar yapmaya başladı ve devreyi 43-31 önde bitirdi. 



İlk yarının en ilginç istatistiği uzunsuz oynayan Afyon Belediye'nin daha fazla hücum ribaundu (9-8) almasıydı. Rakibin gömülmesi sonucunda boş üşlüklere kalan Fenerbahçe 17'de 6 asist bulabildi.



Afyon Belediye üçüncü çeyreğin başında tembelleşen Fenerbahçe savunmasına kolay hücum etti ve 3. dakikada farkı 8 sayıya (48-40) düşürdü. Ahmet Düverioğlu ve Erick Green ile farkı yeniden açan Fenerbahçe son periyoda 13 sayı (66-53) önde girdi.



Dördüncü periyodda fark 10 sayının altına düşmedi, daha geniş rotasyonla oynayan Fenerbahçe bu avantajını arayı daha da açarak kullandı. Son 2 dakikada genç Ekrem Sancaklı'ya da süre veren Fenerbahçe'de tribünler bu oyuncu 12 saniye kala sayı attığında bir kez daha ayağa kalktı ve karşılaşma 92-68 sona erdi.



Öne çıkanlar...

Fenerbahçe BEKO: Ahmet Düverioğlu 16 sayı, 3 ribaund, Nicolo Melli 11 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Erick Green 13 sayı, 2 ribaund, 1 asist, Joffrey Lavuergne 15 sayı, 7 ribaund, 2 asist

Afyon Belediye: Cevher Özer 14 sayı (4/9 üçlük), 2 ribaund, 5 asist, Marko Knight 18 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Edgaras Zelionis 10 sayı, 9 ribaund, Tyrus McGee 11 sayı, 4 ribaund