3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI Afyonkarahisar’da, avukat Hüseyin Burhan Hayran, İscehisar ilçesinde Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın, Belediye Başkan Vekilinin babası Mustafa Aşkın’ı öldüren zanlıya 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Ailesine açılan ve kendilerinin kaybettiği tazminat davası yüzünden evlerine 40 bin TL haciz gelince cinnet getiren Bayran Aslan (38), 30 Mart 2012 tarihinde İscehisar Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın’ı makamında, Aşkın’ın babası Aşkın’ı çalıştırdığı işyerinde ve tazminat davasını yürüten Avukat Burhan Hayran’ı bürosunda tabanca ile öldürmüş ve belediye binasında da bir kişiyi yaralamıştı. Olayın ardından aynı gün içerisinde emniyet güçleri tarafından Gebeceler beldesinde suç aletiyle yakalanan Aslan, hakim karşısına çıkarılmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaklaşık 7 aydır devam eden cinayet davası dün verilen karar ile sonuçlandı.
Karar ile ilgili olarak bir açıklama yapan Afyonkarahisar Baro Başkanı Avukat Turgay Şahin cinayet zanlısı konusunda adaletin tecilli ettiğini, ancak cinayetleri azmettirdiği iddia edilen Bayram Aslan ağabeyi H.A için aynı şeyi söyleyemeyeceklerini kaydederek, “Cinayet zanlısı işlediği 3 ayrı cinayetten dolayı, 3 ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca bir kişiyi de kasten yaralama suçundan dolayı da ayrı mahkum oldu. Türkiye’de, Türk Ceza kanunda bundan daha yüksek bir ceza yok. Mahkeme elinde ki en yüksek cezayı verdi. Bu karar işlediğimiz suç yanımıza kar kalır diyenlerede bir ders oldu” dedi. Şahin ayrıca, cinayeti azmettirdiğini düşündükleri Bayram Aslan’ın ağabeyi H.A’nın yeteri delil olmadığı için ceza almamasını da temyize götüreceklerini söyledi. GÖKTEN CEYLAN (İHA