Afyonkarahisar İGM Başkanı Sel, köy muhtarlarının artık elini taşın altına koymaktan çekindiğini belirterek, köylüyü zor durumda bırakan muhtarları eleştirdi. Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Gazetecileri Yardımlaşma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları’nı ziyaret etti. AGD’yi ziyaretinde basın mensuplarının sorusu üzerine konuşan İGM Başkanı Sel, 2000 nüfusun altındaki belde belediyelerinin kapatılması konusunda bir çalışmanın yapıldığını belirtti. Hükümetin daha önce de belli bir nüfusun altındaki belde belediyelerinin kapatılması ile ilgili olarak bir adım attığını dile getiren Sel, bunu CHP’nin engellediğini söyledi. Tekrar bu konunun gündeme geldiğini aktaran Salih Sel, “Yapılacak hizmetlerin daha sağlıklı, daha iyi yürümesi için bizim bu çalışma yapılacak. Örneğin bizim Kızılören ilçemiz var. Merkez nüfusu bin 700. Kaymakam, Emniyet, Milli Eğitim Müdürlüğü var. Bunların sağlıklı yapılaşması için hükümetimizin daha önceki attığı karar engellenmişti ancak bu konuda tekrar önümüzdeki dönemde karar çıkacak” dedi. 2000 nüfusun altında olan Afyonkarahisar’daki 50’nin üzerinde belediyenin kapanacağını bildiren Sel, bunun yanında yine merkez nüfusu 2000’in altında olan ilçelerin de kapanarak köy olacağını ifade etti.
KÖY MUHTARLARI ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUYOR
Köy muhtarlarının hizmet alımı noktasında İl Özel İdaresi’ne daha çok talepte bulunduğunun hatırlatılması üzerine Sel, köyün idarecisi olan köylülerin, hizmet noktasında elini taşının altına koymadığını savundu. Su parası toplamakta güçlük çeken köylerin olduğunu anlatan Sel, bazı köy muhtarlarının su depolayan yerlerin elektrik paralarını toplanmasına rağmen, bu parayı yatırmayarak köyünü susuz koyduğunu ifade etti. Köye ait her şeyi İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını kaydeden Sel, şunları söyledi:
“Köyde kimse bir çivi çakmak niyetinde değil. Artık bırakın köyün içini, yaylaya bile hizmet götürüyoruz. KÖYDES’ten dolayı köyler çok büyük hizmetler aldı. Parke taşları, yollar, içme suları, çocuk oyun parkları, fırınlar, köy odaları gibi pek çok şey yapılıyor. O kadar çok hizmet gitti ki köylere bu sefer beldeler köylerin gerisinde kaldı. Köyler biraz daha öne çıktı.”
İGM Başkanı Salih Sel, köylerden göçü önlemek ve yaşanılabilirliği artırmak için çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekledi.