Çelik'in "Gerekli olursa tabii ki meclis toplanır ama PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye, birkaç Mehmet'i şehit etti diye Türkiye'nin gündemini oluşturmasına müsaade ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Çelik’in “Gerekli olursa tabii ki meclis toplanır ama PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye, birkaç Mehmet’i şehit etti diye Türkiye’nin gündemini oluşturmasına müsaade etmemeliyiz” Gafıyla tepki toplayan Bakan ilimizdeydi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye’de yapılan her toplantıdan hükümetin haberinin olduğunu belirterek, ”Suriyeli muhaliflerin ne yapacağına hükümet karar vermeyecek, kendi kararlarını kendileri verecek” dedi.
Çelik, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nın Afyonkarahisar’daki bir otelde düzenlediği, ”Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, ”Suriyeli muhaliflerin, Türkiye’deki kendi genelkurmay başkanlarını seçtikleri toplantıdan hükümetin haberinin olup olmadığının” sorulması üzerine, Türkiye’de gerçekleştirilen her türlü toplantıdan Türk Hükümeti’nin haberinin olduğunu söyledi.
Çelik, ”Suriyeli muhaliflerin ne yapacağına hükümet karar vermeyecek, kendi kararlarını kendileri verecek. Suriye’deki muhaliflerin meşru taleplerinin Beşşar Esed yönetimi tarafından silahla ve şiddetle karşılanmasını, şiddetli olarak eleştirmiş bir hükümetiz. Ümit ve temenni ediyoruz ki Suriye’deki kan dökülmesi kısa sürede biter ve harap olmuş Suriye onarılır, yeniden ayağa kalkar” diye konuştu.
Türkiye’de Suriye’den gelen mültecilerin sayısının 137 bini geçtiğini, diğer ülkelere gidenlerle beraber milyonlarca Suriyelinin yerini yurdunu terk ettiğini belirten Çelik, Esed’in hala muhaliflerin üzerine toplarla, tanklarla, uçaklarla saldırmaktan başka bir tavır ortaya koymadığına işaret ederek, ”Uluslararası camia her geçen gün Suriye liderini biraz daha yalnızlığa mahkum etmeye devam ediyor. Suriye’deki bu durumun çok süreceğini düşünmüyorum. Bizde derler ya, küfür devam eder ama zulüm devam etmez. Suriye’de gerçekten büyük bir zulüm var, bir an önce sona ermesini diliyorum” dedi.
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nın toplantısıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine de Çelik, Afyonkarahisar’ın AK Parti hareketi için önemli bir yerinin olduğunu, partinin kuruluşunun da Afyonkarahisar’daki bir otelde gerçekleştirildiğini söyledi.
Hüseyin Çelik, Afyonkarahisar’ın özellikle termal turizmi açısından Türkiye’nin önemli destinasyonu haline geldiğini, çok sayıda beş yıldızlı otele sahip olduğunu ve yenilerinin yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:
”Üç vilayet arasındaki Zafer Havalimanı’nın bitmesiyle Afyonkarahisar’daki hareketin daha da artarak devam edeceğine inanıyorum. Afyonkarahisar’a eskiden otomobille uzun seyahat edip geliyorduk, bugün İstanbul’dan uçakla geldim ve otele 20 dakikada vardım. Afyonkarahisar kamuoyundan zaman zaman, ‘havalimanı Kütahya sınırları içerisinde’ gibi bazı söylemler duyuyorum. Bunu sadece ‘muhalefet etmiş olmak’ için muhalefet yapanların söylemi olarak değerlendiriyorum. Havalimanı yerli yerinde olmuş ve yakışmıştır. Afyonkarahisar sanayisi sahip olduğu turizm potansiyeliyle istikbale emin adımlarla yürüyor.”
Açıklamanın ardından, AK Parti Gençlik Kolları üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Çelik, daha sonra yemeğe katıldı. Muhabir: Serdar Yılmaz – Ali Kemal Akan
Yayıncı: Murat Taydaş