Başkan Mısırlıoğlu ' Yerel seçime sayılı günler kala her gün gündemde yeni bir olay oluyor. Bizlerde gelişen olaylar karşısında kamuoyunu ve basını bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz.

İktidar partisinin çaresizliği ortada. Basınımızın ve kamuoyunun önünde günü kurtarmak için çırpınmaktadırlar. Dün ilimize aile ve sosyal politikalar bakanı geldi. Sayın bakan ilimizde vatandaşlarımızın sorunlarına çare bulmak için mi geldi, Sayın Uluçay'a destek amaçlı geldi bunu herkes biliyor. Tabi çalışacaklar son kozlarını oynayacaklar, yalnız benim anlamadığım basında İYİ Parti yönetiminden istifa Ak Partiye katılım diye. Bakan hanımda burada yanıltan bir rozet takma seremonisi yaşandı.

Burada rozet taktıkları üç arkadaşımızdan Alaattin Özen emekli öğretmen 10:07.2023 tarihinde istifa etmiştir. İstifa ettikten sonra dışardan parti faaliyetlerine katılmış fakat her hangi bir resmi görevi bulunmamaktadır. Haberde adı geçen Emine Eryeşil ve eşi 10:07.2023 tarihinde istifa etmiştir. Bu aile kızlarını Üniversiteye öğretim elemanı olarak yerleştirmeye çalışan ve bizim parti üyemiz olan arkadaşlar.

İYİ Parti üyeliklerinin kızlarının atanmasına engel olduğunu belirterek ve bizzat benimle görüşerek. 'Başkanım İYİ Parti üyesi olmamız kızımızın atanmasına engel, biz bu nedenle istifa etmek istiyoruz' dediler ve Partiden istifa ettiler. Bu gün olan bir olay değil.

Anlamadığım konu, 22 yıldır Türkiye'yi ve ilimizi yöneten iktidar panik halinde tekeden süt çıkarır mantığıyla aylar önce olan istifalar bu gün olmuş gibi lanse etmiştir. Devletin bakanı da yanıltılmıştır.

Bizlerde her gün bize diğer partilerden gelen üyeleri sizlere takdim etmeye kalkar ve partiye bir akın diye bir görüntü yaşatabiliriz. İktidarda olan bir parti olan bir parti bundan 6-7 ay önce olan istifalara sarılıyorsa bu iş bitmiştir, bunlar seçimi şimdiden kaybetmiştir ve panik halindedirler.

Sinanpaşa adayımızın Ak Partiyi destekleyen açıklamasında da buna benzer bir olay vardır. Belediye başkan adayı arkadaşımız asker kökenli arkadaşımız, 15 Temmuz olayından sonra zorunlu olarak emekli edilmiş bir kişidir. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası pek çok kişi görevlerinden uzaklaştırıldı veya zorunlu olarak emekli edildiler. Bu insanlar kendi memleketlerinde dönerek yaşamlarına devam ettiler.

Bu arkadaşımızda memleketine gelmiştir ve ilçe başkanı tarafından belediye başkan aday adayı olarak bize getirildi. Biz aday olarak açıkladıktan sonra kendisi meclis üyeliklerine kimseyi bulamadı ve çekilmek istedi. Bizde madem aday oldun bu şekilde dur süreci bu şekilde yönetelim dedik.

Sürecin sonuna geldiğimiz bu günlerde Sinanpaşa'da siyaseten bir ahlaksızlık yaşanmıştır. Siyasi ahlaksızlığın daniskasıdır. Seçime sayılı günler kala bu adaya bu açıklamanın yaptırılmasının asıl nedeninin iyi araştırılması gerekmektedir. Bunlar 1 Nisandan sonra çok konuşacağımız konular. Dün Sayın Bakana rozet taktırılan kişiler hakkında da ve taktırtanlar hakkında da çok konuşacağımız konular var

22 yıldır bu ülkeyi yöneten kendisinden olmayanlara yaşama hakkı vermeyen, iş imkanı yaratmayan ve bu açıklamaları yapmayan zorlayan iktidarı ve vatandaşımızı bu açıklamaya zorlayanları 1 Nisandan sonra çok konuşacağız.

Seçmen açıkça tehdit edilmektedir. Bakanlar kapı kapı gezerek oy istemektedirler. Adalet bakanı, İçişleri bakanları görevlerini bırakmış seçim çalışması yapmaktadırlar. Bu siyasi etiğe uymaz. Anayasamızda bunu yasaklanmıştır.

İktidar kral çıplağı oynuyor. İlimizde de aylar önce yaşanan istifalara sarılarak toz çıkarmak istenmektedir. Algı yaratarak 5 yıl daha koltuğa oturmak istemektedirler. Halkımız artık değişim istiyor.