VALİ TUTULMAZ BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Vali Mustafa Tutulmaz ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ Nedeniyle Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Vali Mustafa Tutulmaz, mesai mefhumu gözetmeksizin her şartta görevlerini yerine getirerek halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan basın mensupları ile ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle ile bir araya geldi.

Valiliğimizce düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı J.Albay Hamza ÇÖMEZ, İl Emniyet Müdür Vekili Zafer Ünüvar, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Müdürleri, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, ilimizdeki gazete sahipleri, internet haber siteleri, radyolar, basın sektöründeki meslek örgütü temsilcileri, ulusal basın temsilcileri ve yerel basın mensupları katıldılar.

Vali Mustafa Tutulmaz program öncesinde ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle ile programa katılan basın mensuplarını masalarında ziyaret ederek ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Programda Afyonkarahisar  İnternet Medyası Radyo ve TV Derneği Başkanı Ömer Elçi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptılar.



10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gerçekleştirilen programda konuşan Vali Tutulmaz; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olması dolayısıyla bir araya geldik. Ben bütün basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Bu günler tabii bir taraftan o mesleğin mensuplarını bir araya getirme, bir taraftan da bu meslekle ilgili problemleri, sıkıntıları karşılıklı olarak değerlendirme ve çözüm yolları arama günüdür. Bunu da gazeteciler ve basın mensupları olarak 2 yıldır kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde yapıldığını burada görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu açıkça ifade etmek isterim. Basın mensuplarının yaptıkları iş zor, gerçekten bunu açıkça söylememiz gerekiyor. Gece gündüz demeden haber takibi yapabilmek, aldığınız haberi kendi kişisel yorumlarınızı katmadan takipçilerinize ulaştırmak, ancak bunu yaparken de ilin genel durumuna bir zarar verir miyiz, ülkemizin genel ahlaki durumuna, toplumsal yapısına bir zarar verir miyiz düşüncesiyle hareket etmeniz muhakkak işlerinizi zorlaştırıyor. Her haber doğrudan yazıldığı zaman o topluma zaman zaman sıkıntılar da verebilir veya o haberin sahiplerini ileride de olumsuz şekilde etkileyebilir. Şunu son bir buçuk iki yıla yakın bir süreçte açıkça gördük ki gerçekten basın mensupları ilimizdeki sorumluluk duyguları üst düzeyde kişilerdir. Bundan dolayı ben özellikle hepinizi tebrik etmek istiyorum. Küçük bir diyelim ki cinsel taciz olayı haberci açısından haber yapılabilir. Ancak o habere konu olan aileler ile yakınlarının bütün yaşadıkları müddetçe devamlı o haberle karşı karşıya kalmaları gibi bir durum ortaya çıkıyor. Onun için bu tür konularda gerçi hassasiyet var ama bundan sonra biraz daha hassas olursak daha iyi olur diye düşünüyorum.”dedi.

 

Basın Toplumun Daha Huzurlu Olabilmesi Adına Önemli Bir Görev İfa Ediyor

Basının kamunun ve özel sektörün belirli toplum değerleri çerçevesinde çalışmasına yardımcı olduğuna değinerek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Basın mensuplarının yaptıkları iş bir taraftan kamunun, bir taraftan da özel sektörün, kişilerin belirli bir toplum değerleri çerçevesinde çalışmasını sağlıyor. Eğer basın olmasa, haber yapılmayacak olsa başta kamu olmak üzere özel sektörde pervasızca önemli hareketler olacaktır. Ancak bu basında çıkar, bu haber olur, bunun daha sonra bize zararı olur düşüncesiyle birçok kişi kendini o çerçevede çeki düzen içerisinde tutmak zorunda kalıyor. Bunun için sizin bu görevinizi önemsiyoruz. Toplumun daha huzurlu olabilmesi adına, toplumun daha açık toplum olabilmesi adına önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Bunu burada açıkça ifade etmek isterim.” dedi.

 

Tanıtım Çalışmalarında Afyonkarahisar Bir Bütün Olarak Hareket Etti

2018 yılında kısaca neler yaptık, neler oldu, geldiğimiz nokta nedir bunları paylaşmak istediğini ifade ederek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “İlimizin en büyük problemlerinden birisi tanıtımdı. Gerçekten bizim tarih, kültür, kongre, termal ve sağlık turizmi açısından birçok değerimiz var ve yolların kesiştiği kavşak noktasında olmamız dolayısıyla yol üstü turizm açısından da değerlerimiz var. Afyonkarahisar’da görev başladığımda tüm bunların yeterince tanınmadığı ya da tanıtma çalışmalarının yeterince hedef kitleye ulaşmadığı yönünde bir tespitim vardı. Bu doğrultuda geçen yıl önemli çalışmalar yapıldı. Tabii bunları yaparken açıkça ifade etmek isterim buradaki çalışmalarda Afyonkarahisar gerçekten bir bütün olarak hareket etti. Sayın Bakanımızın liderliğinde, Siyasilerimiz, Milletvekillerimiz, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, basınımız gerçekten çok iyi bir sınav verdi. Hepimiz Afyonkarahisar paydasında birleştik ve bunun sonucu olarak da Afyonkarahisar'a bir ivme kazandırmak çabası içerisinde olduk. Bu ivmenin hedeflenen noktaya gelip gelmediği tartışılabilir. Ama önemli bir şekilde geçmişle kıyaslanamayacak şekilde ilerlediğini görüyoruz. Her alanda bunu görme imkanımız var. Ben kötü olduğumuz bir alan var mı diye araştırdığımda gerçekten 1 yıl önceye göre kötü olduğumuz alan daha çok kişiyi iki suç dolayısıyla yakalamışız. Yani kötü olduğumuz alan bu. Daha çok uyuşturucu, silah ve bıçak yakalamışız. Yakalama başarı tabii ki, ama daha çok olması da aslında olumsuz da bir yönü ifade ediyor. Bu şu anlama da gelebilir bir yıl önce güvenlik güçlerimiz bu konularda daha az gayret göstermiş olabilir ya da 1 yıl önce bu suçlar çok fazla yokmuş da bu yıl olmuş olabilir. Onu da biraz zamana bırakarak hangisinin doğru olduğunu göreceğiz.” dedi.

 

Frigya Vadilerinin Tanıtımı Konusunda Büyük Gayret Gösterdik

Geçtiğimiz bir yıllık süreçte özellikle Frigya Vadilerinin tanıtımına önem verdiklerini belirten Vali Tutulmaz; “Geçen bir yıllık süreç içerisinde tanıtımla ilgili en büyük gayreti Frigya Vadilerinin daha fazla tanınması konusunda gösterdik ve bunun sonucu olarak da iki Bakanlık Frigya Vadilerine el attı. Birisi Kültür Bakanlığı birisi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır. Çevre Şehircilik Bakanlığı biz burayı Açık Hava Anadolu müzesi yapmak istiyoruz, birlikte çalışalım dedi. Bizde şu anda ilk başlangıç bölümünde Seydiler’den başladık ve devam ediyoruz. Kültür Bakanlığı’da buranın tanıtımını biz üstleniyoruz dedi. Bundan sonra Kültür Bakanlığı’da buranın daha fazla tanıtımını yapacak. Bunun dışında yine bu bölge ile ilgili Kültür Bakanlığı'ndan yatırımlar için kaynaklar temin edildi. Bunları da yine altyapılarda harcadık. Ayrıca Emre Gölü bölgesinde de inşallah önümüzdeki dönemin altyapısını oluşturduk. Orada da güzel bir ivme yakaladık. Önümüzdeki yılda da balon uçuşları ilgili çalışmalarımız var. Uygun bir tarihte baloncular gelecekler ve deneme yapılacak. İnşallah bu denemeden olumlu bir sonuç alırsak önümüzdeki yıldan itibaren Kapadokya’da olduğu gibi balonlarla da bu bölgede de tanıtımlara katkıda bulunmuş olacağız. “dedi.

 

 

Motokros Şampiyonası Sayesinde İlimiz Lig Atladı

Motokros Şampiyonasının ilimizde yapılması ve bu etkinliğin tanıtılmasına destek olduklarını belirten Vali Tutulmaz; “Belediyemizin öncülüğünde ilimizin Motorkros alanında bir çalışması vardı. Bizde Ömer-Gecek Birliği olarak destek verdik. Bunun yanında tanıtımında da yine önemli destekler verdik. Belediye, Valilik ve Federasyon işbirliği içerisinde uluslararası bir etkinliği yaparak ilimizin tanıtımına çok önemli bir katkı sağladık. Bunu sadece tanıtım olarak algılamayın. İlimizin lig atlamasının da bir göstergesidir. Artık Afyonkarahisar uluslararası yarışların ve etkinliklerin yapılabileceği önemli merkezlerden birisidir. Bunu başaran da yine Afyonkarahisar'ın halkı ve kurumlarıdır. Bir taraftan da içinde bulunduğumuz bu otellerin de desteklediği geniş bir kazanımdır. Bundan da ne kadar mutlu olsak azdır.” dedi.

 

İlimizin Tanıtımı İçin Birçok İlke İmza Attık

Akdağ’ın turizme kazandırıldığına değinerek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Yine bu dönemde bu yıl içerisinde özellikle Sayın Bakanımızın üzerinde durmasıyla Akdağ turizme kazandırıldı. İstiklal Tanıtım Merkezi bu dönemde geçen yıl içerisinde turizme kazandırıldı. Bir iş adamımızın girişimi ile yumurta sanatları müzesi bu yıl önemli bir faaliyet olarak karşımıza çıktı. Şu anda çok fazla belki kamuoyunda yer almadı ama ben yumurtanın sanata dönüştüğünün bir göstergesi olarak bütün basın mensuplarımızı öncelikle burayı tekrar tekrar haber yapmalarını ve kamuoyuna duyurmalarını özellikle istirham ediyorum. Çünkü başka bir yerde bunu bulmanız mümkün değil. Yine bu dönemde web sayfası başta olmak üzere Visitafyon adı altında başka bir vilayette olmayan, bizden sonra yeni yeni bazı vilayetlerde başlayan bir uygulama geliştirdik. Bunun mobil uygulamasını da geliştirdik. Bunun ilimizin tanıtımına ve daha sonra bunun kazanıma döndürme yönünde önemli bir başlangıç olduğunu ifade etmek isterim. Sosyal medyayı iyi bir şekilde kullandık. Valiliğimize ait sosyal medyadan her gün belirli bir miktarda yaptığımız paylaşımlarla ilin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştık. Turizm, seyahat, lezzet, spor içerikli TV programları bu dönemde yapıldı. Kültür, turizm, spor, lezzet, tarih içerikli dergi ve gazetelerde yine bu dönemde önemli yazılar çıktı. Frig Fotofest, Frig Ultra maraton, Frig bisiklet turu, Kale yarışı bu dönemde gerçekleştirildi. Bunların içinde en önemlisi kale yarışlarıdır. Bu yarış farklı bir yarıştır. Bunu sosyal medyada da takip ettiğimizde görüyoruz. Dünyada bu tür Extreme sporlara ilgi her geçen gün artıyor. Bu yıl katılan kişi sayısının gelecek yıl 3-4 katı olacağına inanıyoruz. Yine Bisiklet Türkiye Oryantiring Şampiyonası Akdağ’ da gerçekleştirildi. Kitap Fuarı, Film Festivali, Gastro Afyon Lezzet Festivali bu dönemde yapılan çalışmalar arasındadır. Gazeteciler, iş adamları, turizmciler, bloggerlar, youtuberlar olmak üzere çok sayıda değişik kişilerle programlar yapıldı, ilimizin tanıtıma değer tüm yerleri gezdirildi. İlimizin tanıtımı için önemli bir katkı sağlandı. En önemli konulardan birisi de İlimizin Tarihi Termal Kentler Birliğine üye başvurusu yapıldı ve inşallah bu yıl içerisinde onu da sonuçlandıracağız. Yine bu yıl UNESCO gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına başvuru yapacağız. Bunun dışında tarım alanında önümüzdeki dönemde girişimler içerisinde bulunduğumuz önemli bir proje var. Bu da tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesidir. Tamamen sera üzerinde yapılması planlanan 1000 dönümlük bir arazide bir sera kurulması çalışmaları içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönem buda gerçekleşir. Kilimatan Kış Turizm Merkezi önemli bir projedir, önemli bir yatırımdır, inşallah önümüzdeki dönem gerçekleşir. Önümüzdeki dönem içerisinde Afyonkarahisar OSB ile İscehisar OSB’nin tren yolu bağlantısı sağlanarak yük taşımasının kolaylaştırılması ile ilgili önemli gelişmeler olacaktır. Afyonkarahisar Termal Kent projesinde yine bu yıl önemli bir yere gelindi. Şimdi buranın sağlık endüstrisi alanı olarak ilan edilmesi yönünde Sayın Bakanımızın ve Milletvekillerimizin gayret ve destekleri ile inşallah önümüzdeki yıl içerisinde bu da sağlanacak, buraya da yatırımcıların daha kolay gelmesini temin etmiş olacağız. Şu an itibarıyla hızlı trende % 65’deyiz.”dedi.

 

Düğünlerde Silah Sıkan Kişilerin Ruhsatları Varsa Ruhsatları İptal Edilecek

Asayiş alanında yapılan çalışmalara da değinen Vali Tutulmaz; “İlimiz genelindeki park ve bahçeler ile Erenler bölgesiyle ilgili Emniyet’e önemli eleştiriler vardı. Bununla ilgili de önemli çalışmalar yapıldı. Düğünlerde silah sıkılması önemli bir problemdi. Abartılı egzoz kullanımı da her gün karşımıza çıkan sıkıntılardandı. Sadece bunlardan geçen yıl 202 adet ruhsatsız tabanca, 279 adet kurusıkı tabanca, 599 adet ruhsatsız tüfek, 2104 adet maksat dışı kullanılan bıçak yakalandı. Bunların hepsi suça hemen kullanılabilecek şekilde vatandaşın üzerinde olan suç aletleridir. Şimdi bunların önemli bir kısmı da düğünlerde silah sıkma şeklinde ortaya çıkıyor. Şunu açıkça ifade edeyim. Düğünlerde silah sıkan kişiler eğer silahı kurusıkı tabanca bile çıksa ve ruhsatı varsa ruhsatını iptal ediyoruz. Bu yıl şu anda 36 kişinin düğünde silah sıktığı için bulundurma ve taşıma ruhsatlarını iptal ettik. Bundan sonra da bunu devam ettireceğiz. Şu anda da yine iptal etme aşamasında belirli bir miktar silah var. Düğünlerde ve eğlencelerde havaya silah sıkan arkadaşlarımızın silah ruhsatlarını iptal ediyoruz. Buradan basın mensuplarına bunu söylüyoruz. Bu önemli hususu daha fazla gündeme getirerek vatandaşlarımız duysunlar ve artık düğünlerde silah sıkmasınlar. Uyuşturucu ile mücadelede de bu yıl önemli bir çalışma oldu ve hala da devam ediyor. Yapılan denetimler sonucunda çok sayıda kişiye gözaltı yapıldı. Şu anda da gözaltına alınanlardan 137’si uyuşturucu ticareti yapmaktan dolayı tutuklandı.” dedi.

 

İlimiz Eğitimde Geçen Yıla Göre 16 Basamak İlerledi

Konuşmasında eğitimde yapılan çalışmalara değinen Vali Tutulmaz; “Eğitimde geçen yıl 200 derslik tamamlanmış ve şu anda da 55 derslikte çalışmalar devam etmektedir. Bunun kapsamda şu anda bitme aşamasında ve birkaç okulda da biten 55 derslik de hayırseverlerimiz tarafından yaptırılıyor. Bu da %25 gibi bir rakamla hayırseverlerimiz eğitime katkı sağlamış oluyor. 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlar Değerlendirme raporuna göre İlimiz Erasmus akreditasyon belgesine en fazla sahip 3 ilden biri oldu. 2018 yılında okul adına patent faydalı model başvurusu yapılan il sıralamasında da Afyonkarahisar ilk sırada yer aldı. Bu rakamlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi verileridir. Burada en önemlisi de şudur. Geçen yıl liselere giriş sınavları sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede 52. sırada olan ilimizin konumu bu yıl 36. sıraya ilerlemiştir. Yani 16 basamak ilerleyerek daha iyi bir konuma geldik. Burada sevindirici bir durumda şudur; Türkçe’de 30. Sıradayız. Yani bununda sebebi daha çok kitap okuma, bu alanda okumaya yönelik projeler yapmakla 30. sıradayız. İnşallah önümüzdeki yıl bu şekilde devam ederse 30. sıranın altına ineceğiz.” dedi.

 

Valilik Olarak Geçen Yıl 122 Adet Ekonomik ve Benzeri Hususlarda Etkinlik Yaptık

Yapılan diğer çalışmalara da değinen Vali Tutulmaz; “İmar Barış'ı ile ilgili 28.506 kişi başvurmuş ve şu ana kadar 78 milyon lira da bu alanda para yatırılmış. İlimizde ve Türkiye'de kullanılan Açık Kapı Projesi ile de ilimizde Valilik girişinde hizmet veren Açık Kapı vatandaşlarımızın ilave bir başvuru olarak işlerinin daha iyi yapılması ve takip edilmesine yönelik bir başvuru yöntemidir. Bunu da yine vatandaşlarımız kullanmaya devam etsinler. Okulların güvenliği ile ilgili uyuşturucu, trafik ve serviste araçların güvenliği ile ilgili riskli okullara irtibat görevlisi olarak birer polis memuru görevlendirildi. Ayrıca her okulda irtibat görevlisi var. Özellikle görevlendirdiklerimiz orayla daha sıkı olacak, belki de her gün oralarda bulunacaklardır. Bu da hem okullarımızın uyuşturucu ve benzeri açısından daha güvenli olması, hem de trafik ve benzeri hususlarda daha güvenli olmasını sağlıyor. Geçen yıl içerisinde Valilik olarak 122 tane ekonomik ve benzeri etkinlik yaptık. Toplantı ve benzeri 122 tane böyle ekonomik konuları içeren aktivitelerde bulunduk.” dedi.

 

Konuşmasının son bölümünde 2019 yılı Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlere de değinen Vali Tutulmaz; “Önümüzdeki 2 ay 20 gün sonra bir seçim olacak. Bu konularda seçim döneminde özellikle muhtarlarla ilgili bölümlerde biraz daha hassas olmamızda yarar var diye düşünüyorum. Seçim süreci ile ilgili bilgilendirme notu sizlere veriliyor. Gerek Emniyetimiz, gerek Jandarmamız bu konuda her türlü tedbiri zamanında aldı. Bu süreç 1 Ocak'ta başladı. 1 Ocak’tan başlayarak tedbirlerimizi devamlı artırarak 31 Mart'a kadar gideceğiz. Bu dönemde basın mensuplarını da zaman zaman yine bilgilendireceğiz. Ana hatlarıyla yaptıklarımız ve yapacaklarımızla ilgili 2 sayfalık bir bilgi notu sizlere iletiliyor. İlimizde gelinen noktalar açısından her kurumda buna yönelik söyleyebileceklerimiz elbette olacaktır. Şimdi ana hatlarıyla bunları söyleyelim, daha geniş bir ortam olur daha geniş bir zamanda bütün kurum ve kuruluşların katılımıyla yapılan çalışmaları ayrıntılı bir şekilde anlatırız. Ben tekrar katıldığınız için teşekkür ediyorum. Hem gazetecilerimizin, hem de idarecilerimizin günü tekrar kutluyorum.” dedi.