Yılın Son Koordinasyon Toplantısı Vali Tutulmaz Başkanlığında Yapıldı

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Yılın Son Koordinasyon Toplantısı Vali Tutulmaz Başkanlığında Yapıldı

Tasarruf tedbirleri ön planda olacak

İl genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2018 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı.

 Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

 Bu Toplantılar Verimli İşbirliğine Vesile Olmalı

 Yılın son koordinasyon toplantısının açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Yılda 4 kez yapılan koordinasyon kurulu toplantılarının bugün sonuncusunda bir aradayız. Bu toplantılar kamu kurum ve kuruluşlarında işbirliğiyle çalışmaların verimli ve sağlıklı yürümesini sağlama açısında önemlidir. Yıl içerisinde devam eden 941 değişik projenin toplam değeri 7 milyar 326 milyon TL. dir. Bu projelerde nakdi gerçekleşme % 68,  fiziki gerçekleşme de % 56’dır. Sektörler bazında sıralama yapıldığında ulaştırma sektörü ilk sırada yer alırken, tarım ve eğitim sektörleri de 2. ve 3. sırada yer alıyor. 2018 yılı Eylül ayı itibariyle 941 projenin 329’u tamamlandı, 360’sında çalışmalar sürüyor. 126 proje ihale aşamasındadır” dedi.

 Tamamlanan Projelerde DSİ Ön Planda

2018 yılında tamamlanan önemli projeler hakkında da bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz: “Ağırlık DSİ alanında. Çay ve Bolvadin içme suyu isale hattı, Dinar Yeşilçam Göleti, Dinar Haydarlı ve Tatarlı beldeleri İçme Suyu Göleti, İhsaniye Kayıhan Göleti, Sandıklı Kızık, Yunusmere, Akdağ, Ekinhisar, Yavaşlar göletleri, Sinanpaşa Çobanözü Tokuşlar Göleti ve sulaması, Şuhut Başören Teke ve Kavaklı Göleti sulaması, Şuhut Aydın Göleti ve Sulaması. Karayollarında ise Erkmen Köprülü Kavşağı, Afyon Gazlıgöl Kırka Bölümü, Keçiborlu-Dinar Bölümü, Dinar, Başmakçı, Dazkırı, Evciler, Kızılören grup köy yolları, Sandıklı Hüdai Kaplıca Bölümü, 180 yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi, Radyoterapi Binası, Meslek eğitim Merkezi Eğitim ve Uygulama binaları, 3 bin kişilik Veysel Eroğlu Spor Salonu, İş-Kur İl Müdürlüğü Binası tamamlanan yatırımlar arasındadır. Devam eden projelerde DSİ’nin 22, TCDD’nin 3 önemli projesi ile Karayollarının 4 projesi vardır” şeklinde bilgiler verdi.

 Tasarruf Tedbirlerini Ön Planda Tutalım

Konuşması sırasında tasarruf tedbirleri konusuna dikkat edilmesi gerektiği hususunu önemle belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Toplantımızda önemli hususlardan biriside ekonomik sıkıntılardan dolayı yürütmemiz gereken tasarruf tedbirlerinin ön plana alınmasıdır. Bu yönde yeni ekonomi programı yayınlandı. Söz konusu programı tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız edinmişlerdir. Bizde belirtilen programa ve kurallara mümkün olduğu kadar uymaya çalışalım. Tasarruf ön planda olacak. Kamuda yer kiralaması ve benzeri uygulamalar yapılmayacak. Turizme ağırlık verilecek gibi önemli alanlar var. Toplantımızın amacı vatandaşlara en iyi hizmeti vermek olacaktır. Bu doğrultuda katılan ve toplantıya destek olan herkese teşekkür ediyorum. Önemli olan bulunduğumuz makamların değerlerini bilerek, vatandaşlarımızın faydasına olacak her türlü hizmete katkı sağlamaktır. Bu milletin bizlere sağladığı imkânların karşılığını vermek adına en iyi görevi yapma mecburiyetimiz var. Bu bilinçle hareket edersek hem kaynaklarımızı efektif bir şekilde kullanmış oluruz, hem de vatandaşlarımızı daha çok mutlu etmiş oluruz. Buda bizim uzun vadede refahımıza, huzurumuza katkı sağlar. Bu anlamda koordinasyon toplantısına gelen tüm katılımcılara hoş geldiniz der, toplantımızın hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı. Toplantı ilgili kurum ve kuruluşların yatırımları ve yürütmekte oldukları çalışmalar hakkında bilgiler vermesiyle devam etti. Gündemdeki konuların görüşülmesiyle de toplantı sona erdi.